Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppgifter: Öis nyckelspelare jagas av Blåvitt

Han har imponerat stort i Öis i superettan. Nu slåss både Häcken och IFK Göteborg om Sebastian Ohlsson, enligt uppgifter till GP. – Jag är redo att ta nästa steg, säger Ohlsson till GP.

Den nu 23-årige yttermittfältaren sågs som en lovande talang i IFK Göteborg en gång i tiden. Under 2013 lånades han ut till Öis för att få speltid efter ett par matcher på bänken för IFK Göteborg. Under sommaren som följde ville klubben ha tillbaka honom men han valde att stanna.

– Jag ville ha A-lagsfotboll och utvecklas. För att utvecklas så måste man spela matcher. Vi diskuterade att komma tillbaka men jag kände att det var bäst för mig att få speltiden, säger Ohlsson.

Under årets säsong har det blivit nio mål och två framspelningar från Ohlsson i ett Öis som just nu har fem poäng ner till kvalplatserna ut ur superettan.

– Det har känts bra i år. Det var en period när vi förlorade sex matcher som var tuffare men annars känner jag att det varit en ganska bra säsong. Jag har blivit bättre på allt, lärt mig värdera situationer bättre, bättre på att vinna boll och försvarsspelet har blivit bättre, säger han.

Redo att ta nästa kliv?

– Det är klart att man alltid vill spela högre upp. Jag är redo att ta nästa steg men samtidigt trivs jag bra i Öis och utvecklas bra. Jag har stort förtroende från tränare, spelare och klubben. Det gör det lätt att prestera.

Enligt uppgifter till GP ser dock framtiden för Ohlsson ut att bli högre än superettan. Yttern jagas av flera klubbar högre upp i seriesystemet. Däribland IFK Göteborg och BK Häcken.

– Jag kommenterar inte spelare in eller ut, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP.

IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren är lite mer pratsam än sin kollega i Häcken.
– En intressant och duktig spelare som vi håller koll på då han också är en blåvit-fostrad spelare, säger han.

Men Ohlsson själv verkar mest vilja fokusera på fotbollen och de fem sista matcherna av säsongen.

– Jag har fullt fokus på det. Ett par segrar och man har häng på högre placeringar, det är väldigt viktigt för klubben att vi klarar oss kvar. Det blir mycket lättare att satsa vidare om man inte åker upp och ner. Vi ska göra allt för att klara det, säger Ohlsson.