Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Upp till Janne att fixa så vi kan göra om det"

Första Camp Sweden såg sitt ljus 2004 till EM i Portugal. Något som blev startskottet för svenska fans att invadera mästerskapen.… – Upp till Janne att fixa så vi kan göra om det, säger Claes Berglund.

På Camp Sweden eller Camp Riviera som den kallas här i Nice är en närmast osannolik upplevelse. Bland alla lägenheter kryllar det av svenskar, ja det bor cirka 4 000 blågula supportrar på området. Av dem är cirka 25-30 barnfamiljer.
– Det är mycket kompisgäng som åkt ner. Det är en skön stämning, säger Claes Berglund som är medieansvarig på Camp Riviera när han guidar oss runt.

För Camp Sweden var EM i Portugal 2004 första organiserade resan. Fyra år senare hyrda föreningen en hel camping utanför Innsbruck men årets upplaga slår det mesta.
– Det här komplexet består egentligen av lägenheter som ägs av vanliga fransmän och en del italienare. Nu är det bara svenskar som bor här, säger Berglund.

Frågan är hur det blir med VM i Ryssland 2018? Den som bäst kan svara på det är Janne Andersson, Erik Hamréns efterträdare som har uppdraget att fixa möjligheterna för en ny blågul supporterinvasion.
– Upp till Janne att fixa så vi kan göra om det, säger Berglund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.