Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chris Smalling jublar över 4–1-målet.

United krossade lokalrivalen i derbyt

Manchester Citys kris fortsätter efter att laget krossats med 2–4 i derbyt mot Manchester United. Nu ökar pressen ytterligare på den kritiserade tränaren Manuel Pellegrini. – Jag pratar inte om min situation, säger City-tränaren.

Manchester City såg länge ut som den givna utmanaren till Chelsea om ligatiteln – men tränaren Manuel Pellegrinis lag har helt tappat formen under våren. Inför derbyt borta mot Manchester United var man inte ens bäst i staden, då ärkerivalerna United gått om och petat ner City på en fjärdeplats i Premier League-tabellen.

Och i derbyt på söndagseftermiddagen förstärktes det styrkeförhållandet: United är just nu klart bäst i staden Manchester.

För trots att Manchester City öppnade starkt och fick en drömstart i derbyt – då Sergio Agüero tilläts rulla in 1–0 i öppet mål efter ett mönsteranfall – så var det de rödklädda som skulle visa sig vara numret större matchen igenom.

Och det var yttern Ashley Young som väckte hemmalaget. Först snubblade han dit kvitteringen, närmast liggande, efter en snabb United-omställning längs vänsterflanken. Och efter knappa halvtimmen ordnade den pigge engelsmannen också 2–1-målet för sitt Manchester United då han vred och vände utanför straffområdet innan han med ett perfekt avvägt inlägg hittade nickstarke belgaren Marouane Fellainis panna vid den bortre stolpen.

– Jag förstår inte varför ett lag bara spelar bra i tjugo minuter, säger City-tränaren Pellegrini om sitt lags insats.

Efter dryga timmen stack den tekniske spanjoren Juan Mata emellan i Young-dominansen då han rullade dit 3–1 efter att ha spelats helt fri av Wayne Rooney. Men med kvarten kvar var det dags för Ashley Youngs högerfot att tala igen när han med en fin inläggsfrispark prickade Chris Smallings huvud som kunde knoppa dit 4–1-målet.

– Jag är väldigt glad för fansens skull, säger United-tränaren Louis van Gaal och fortsätter:

– Den här matchen hade den bästa atmosfär jag upplevt här. Det var ett fantastiskt resultat.

I och med storförlusten (Sergio Agüero reducerade till 2–4 i slutskedet) har Manchester City förlorat sex av sina åtta senaste matcher i Champions League och ligaspelet.

Pressen ökar på tränaren Manuel Pellegrini vars formsvaga lag snart börjar få snegla nedåt för att behålla den fjärde och sista Champions League-platsen; där bakom jagar nämligen Liverpool som vid en seger på måndagskvällen plötsligt bara skulle vara fyra poäng bakom.

– Kanske saknar vi kvalitet just nu. Jag vet inte, säger Pellegrini.