United-ikonen hyllar City-stjärnan: "Bygg laget runt honom"

Han kostade Manchester City närmare en halv miljard. Nu går United-ikonen Rio Ferdinand ut och stöttar John Stones. – Du måste bygga ditt lag runt en spelare som honom, säger Ferdinand till Manchester Evening News.

ANNONS
|

Rio Ferdinand är en av de stora i den moderna United-historien. Tillsammans med Nemanja Vidic bildade han ett fruktat mittbackspar som ledde United till titlar på löpande band. Ferdinand som nu är expert i engelsk tv har självklart full koll på rivaliteten mellan de två Manchester-klubbarna.

Därför är det extra anmärkningsvärt att han hyllar Manchester Citys värvning John Stones till skyarna.

– Kollar du på den internationella nivån, om du kollar på de två senaste mästerskapen för England. Vi har inte haft någon som kan ta bollen från försvaret och kan sätta fart på bollen. Någon som Stones som tar med det där extra till ett lag. Jag såg honom för Everton mot United och han var den enda som vågade hålla i bollen och skapa chanser för sina lagkamrater, säger Ferdinand till Manchester Evening News.

ANNONS

Men berömmet från Ferdinand stannar inte där. Manchester United-ikonen bara fortsätter.

– Jag började tänka att han har en personalitet och vill vara en spelare. Du måste bygga ditt lag runt en spelare som honom.

– Jag ser en hel del av mig själv i honom.

ANNONS