United i sorg – efter Charltons sjukdomsbesked

Han är en av England största fotbollsspelare någonsin. Nu har Sir Bobby Charlton, 83, drabbats av demens och stöttas nu av sin tidigare klubb. ”Vi kommer att fortsätta att erbjuda vår kärlek och vårt stöd till sir Bobby och hans familj”, skriver Manchester United i ett uttalande.

ANNONS
|

Under sin långa och framgångsrika karriär var det Manchester United som var klubben för Bobby Charlton. Mellan åren 1956-73 representerade han den engelska storklubben och har därefter fortsatt att följa lagets framfart.

Han var även med i det engelska landslag som vann VM-guld 1966. Efter sina insatser i det mästerskapet fick Bobby Charlton priset som världens bästa spelare.

För sina insatser ute på fotbollsplanen blev han adlad av den engelska drottningen 1994 och blev då Sir Bobby Charlton.

Hans bror, Jack Charlton, var även han en framgångsrik fotbollsspelare. Han avled tidigare i somras efter en längre tids sjukdom och under de senare åren av sitt liv led han av demens.

ANNONS

Manchester United i sorg

Nu berättar Sir Bobby Charltons fru, lady Norma Charlton att även Bobby drabbats av samma sjukdom. Till tidningen berättar Norma att hon och familjen är glada att Bobbys sjukdom nu är offentlig då familjen hoppas att det i sin tur ska kunna hjälpa andra som också drabbats av sjukdomen.

Sir Bobby Charlton gjorde 758 matcher för Manchester United och har efter att karriären tagit slut haft en fast plats på läkaren. Han har även suttit med i klubbens styrelse under perioder.

”Hela Manchester United är sorgset över att denna fruktansvärda sjukdom har drabbat sir Bobby Charlton och vi kommer att fortsätta att erbjuda vår kärlek och vårt stöd till sir Bobby och hans familj”, skriver klubben på sin hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS