Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

United-bossens Zlatan-diss: "Han är redan 34"

Flera klubbar slåss om att locka till sig Zlatan Ibrahimovic under sommaren. En av hetaste sägs vara Manchester United – men tränaren Louis Van Gaal är inte sugen på den svenske stjärnan. – Han är redan 34 år, säger Van Gaal till Viasat Fotboll.

Zlatan Ibrahimovics framtid är en av de hetaste frågorna i fotbolls-Europa. Den 34-årige svensken är mitt upp i en fantastisk säsong i i PSG där han toppar skytteligan överlägset och redan vunnit ligatiteln. Dessutom är han en av de stora anledningarna till att PSG är framme i kvartsfinal i Champions League.

Zlatans kontrakt går ut till sommaren och flera klubbar sägs slåss om honom inför nästa säsong. En av klubbarna ryktas vara Manchester United där holländske managern Louis Van Gaal vill se generationsväxling.

– Vi måste förbättra vårt urval av spelare och där har vi jobb kvar att göra. När jag tog över klubben hade vi sex eller sju spelare som var över 33 år gamla. Nu har vi en mycket yngre trupp men vi måste fortfarande förbättra urvalet. Vi behöver kreativa anfallsspelare och snabbare spelare, säger Van Gaal till Viasat Fotboll.

Något som gör att han inte vill se Zlatan Ibrahimovic i Premier League.

– Han är redan 34 år gammal och jag har precis pratat om åldern på spelarna jag avfärdat, säger Van Gaal.

Van Gaal vill dock inte helt utesluta möjligheterna att få Zlatan till Old Trafford.

– Det vet man aldrig. Jag kan inte säga något om den saken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.