Arkivbild.
Arkivbild. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Umeå IK bekräftar coronafall i truppen

En spelare i Umeå IK har testats positiv för covid-19. Det bekräftar klubben, bara timmar innan kvällens möte med Eskilstuna. ”Jag kan bekräfta det”, skriver Umeåtränaren Robert Bergström i ett sms till Expressen.

ANNONS
|

19.00 ikväll kommer Umeå IK ta emot Eskilstuna United.

Bara timmar innan matchen bekräftar klubben att man dock saknar en spelare, detta då hon ska testats positiv med covid-19.

I ett pressmeddelande berättar Umeå IK att spelaren haft lindriga symptom och att beskedet om det positiva testsvaret kom på tisdagskvällen.

Smittspårning genomförs och personer som kan ha varit i kontakt med den smittade har informerats, skriver klubben.

"Mitt i allt detta känns det ändå bra att vi noggrant och skyndsamt följt Svenska fotbollförbundets protokoll om hur träningar och matcher ska genomföras. Det gäller bland annat det så kallade självskattningsformulär som varje spelare, ledare och funktionär ska fylla i och rapportera inför varje match", säger ordföranden Krister Ruth.

ANNONS

På måndag ska Umeå IK möte Göteborg FC på Valhalla IP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS