Uefas miss: Gamla Ullevi blev Ullevål

Damernas Champions league-final ska spelas på Gamla Ullevi 16 maj, men när Uefa skulle twittra om den kommande matchen publicerades en bild på Ullevål arena – Norges nationalarena i Oslo.

ANNONS
|

Sommaren 2019 stod det klart att damernas final i Champions League ska spelas på Gamla Ullevi.

– Från och med i år är damernas Champions League-final ett eget evenemang, och den första finalen som spelades i Budapest häromveckan visade direkt vilket lyft det är för damfotbollen, sa svenska Uefa-basen Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Champions League-final till Göteborg: "Superglad"

Nu är Champions League-finalen bara månader bort från att arrangeras på den svenska västkusten – eller blir det i den norska huvudstaden?

Under tisdagen twittrade Uefa om det kommande evenemanget, men missade att dubbelkolla så att rätt arena var med på bild. Istället för en pampig vidvinkelbild på Gamla Ullevi dök en helt annan arena upp – nämligen Norges nationalarena Ullevål.

ANNONS
Uefa:s Twitterkonto blandade ihop Gamla Ullevi och Ullevål.
Uefa:s Twitterkonto blandade ihop Gamla Ullevi och Ullevål. Bild: Twitter/Uefa

Missen har uppmärksammats av flera på Twitter.

”Snyggt med det nya Öisiga utseendet på Gamla Ullevi. Men när skedde den renoveringen?”, skriver en användare och hänvisar till de rödblå läktarna på Ullevål.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson hade också flaggat missen.

LÄS MER:Göteborg utklassat på bortaplan – utslaget ur Champions League

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS