Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

UEFA: Inga barn på plan, tack!

Det är inte bara Wales spel som charmat fotbollspubliken utan också familjescenerna på plan efter matcherna. Men det vill Uefa sätta stopp för. "Det är ett europeiskt mästerskap, inte en familjefest", säger Uefa enligt BBC.

Efter Wales seger mot Nordirland i åttondelen showade storstjärnan Gareth Bales dotter Alba loss ordentligt med sin pappa inne på plan.

Flera andra spelare som Nick Taylor och Hal Robson Kanu fick också sällskap av deras barn i samband med åttondelsfinalen och kvartsfinalen mot Belgien.

Imorgon möter succélaget Portugal i kampen om att nå en finalplats. Men vid en vinst har Uefa bett Wales spelare att inte ta in sina barn på plan, rapporterar fler brittiska medier.

"En fotbollsarena är inte den mest säkra platsen för små barn om fans invaderar planen och det är också personal som hanterar utrustning på spelplanen" säger turneringschefen Martin Kallen till BBC.

Enligt BBC ska en person som jobbar för Uefa dock ha sagt att "Det är fina bilder och vi är inte 100% mot det, men vi är försiktiga."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.