U21-guldhjälten: "Jag är här, jag är redo"

Han imponerade mot Slovenien och visade att han slåss för en plats i EM-startelvan. – Jag är här, jag är redo, säger Oscar Hiljemark.

ANNONS
|

Den före detta Elfsborgs-mittfältaren hade det tufft i holländska PSV. Efter U21-succén förra sommaren som slutade med guld blev det flytt till italienska Palermo. En flytt som gjort Hiljemark gott. Där har han varit given på mittfältet och är nu på väg att slå sig in i Erik Hamréns startelva till EM.

– Jag är här, jag är redo, säger Hiljemark.

Vad säger du om matchen mot Slovenien?

– Det fanns stunder som vi ska ta med oss. Slovenien skapar i princip inget offensivt, vi dominerar större delen av spelet. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna men det finns saker att jobba på. Det ska inte vara perfekt nu, man ska ha saker att jobba på inför EM.

ANNONS

Kändes som att du tog för dig mer och mer?

– Ja, men klart att ju längre in i matchen man kommer, desto mer ytor finns det. Man kommer in i matchen på ett annat sätt men jag tycker det kändes bra överlag.

Något du vill förbättra?

– Kanske hitta in mer i spelet. Vara mer drivande i spelet. Vissa stunder var bra men kanske ännu mer. Det är ofta smådetaljer man pratar om.

ANNONS