Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tyskland räds inte publikstödet i Marseille

Kvällens semifinal kommer bland mycket annat bjuda på ett massivt stöd för hemmanationen inne på Stade Vélodrome i Marseille. Men det är inget som Tysklands förbundskapten Joachim Löw räds, tvärtom. – Det är fantastiskt. I stort sett hela arenan kommer vara emot oss, säger han inför kvällens drabbning.

Frankrike har chans att nå sin första final i ett stort mästerskap på tio år och stödet på läktaren kommer vara massivt. Stade Vélodrome i Marseille kommer färgas i blått och de tyska supportrar som fått tag i biljett kommer få svårt att göra sig hörda.

Men underläget på läktaren är någonting som Tysklands förbundskapten Joachim Löw inte ser som ett minus.

– Det är fantastiskt när det är sån atmosfär. I stort sett hela arenan kommer vara emot oss. Det är en sån energi, hela landet är bakom Frankrike, säger han inför kvällens semifinal.

Löw menar att Tyskland har stått inför liknande utmaningar förr.

– I Brasilien stod ett land med 200 miljoner invånare bakom sitt lag och vi lyckades ändå bra. Det kommer vi kunna göra den här gången också, säger han och drar sig till minnes semifinalen i VM 2014 där hemmanationen Brasilien kördes över fullständigt av Löws mannar, 7-1 slutade det den gången.

Tyskland saknar dock flertalet startspelare. Mittbacken Mats Hummels är avstängd och Mario Gomez och Sami Khedria är båda skadade. På grund avbräcken passar Löw på att lägga över favoritskapet på hemmanationen.

– Man kan säga att vi har många skador, Frankrike har hemmafördel och därför är de favoriter, men det spelar ingen roll under de 90 minuterna. Jag älskar sådana matcher, utslagsmatcher mot lag som Frankrike, säger han.