Tysk protest – EM-arena kan få hbtq-färger

I protest mot ungerska hbtq-lagar kan EM-arenan i München få regnbågsfärger i matchen mot just Ungern.

ANNONS
|

Förra veckan godkände parlamentet i Ungern en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga.

En lag som har fått kraftig kritik från bland andra människorättsgrupper och ungerska oppositionspartier samt fått europeiska politiker att uttala sig.

LÄS MER:”Var svårt att kolla nationalsången – hade ångest”

Nu kan nästa aktion mot Ungerns hbtq-lag ske i München, där det tyska landslaget avslutar EM-gruppspelet mot just Ungern på onsdag.

Stadsfullmäktige i München vill nämligen att Allianz Arena ska lysas upp med regnbågsfärger, för att visa solidaritet med ungerska hbtq-personer, skriver DN.se.

Tysklands förbund (DFB) har sedan den 7 juni försett landslagets lagkapten Manuel Neuer med en regnbågsfärgade bindel och fick på måndagen besked att det europeiska fotbollsförbundet Uefa inte kommer att straffa dem för valet av bindel.

ANNONS

"Bindeln har bedömts som en lagsymbol för mångfald och därmed för en god sak", skriver DFB på twitter.

LÄS MER:Fem punkter efter Sveriges måndagsträning i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS