Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån

"Tycker fortfarande att det var respektlöst"

Konflikten mellan damlandslaget och Fotbollförbundet fick landslagschef Lars Richt att ilska till innan matchen mot Italien. Ett agerande han står fast vid. – Jag tycker fortfarande att det var respektlöst. Det kommer jag alltid att tycka.

Efter presskonferensen inför måndagens avgörande match mot Italien ilsknade landslagschef Lars Richt till när det kommit frågor om konflikten mellan Svenska Fotbollförbundet och damlandslaget. 

– Det är inte relevant på en presskonferens, en internationell presskonferens när vi pratar om matchen. Allt kommenteras och blir en diskussion, så även den här frågan, sa han då.

"Jag var upprörd"

Dagen efter matchen står han fast vid sitt uttalande. 

I förrgår blev det mycket rabalder kring damlandslaget. Hur ser du på det i efterhand?

– Jag var riktigt upprörd för dom som inte är med i ett lag förstår inte riktigt hur ett lag fungerar. Det är klart att det påverkar på något sätt och ville inte att det här skulle bli en fråga som skulle ta en massa tid och ta en massa energi. Sedan om det har någon betydelse, det vet jag inte. Men mitt uppdrag är att se till att det är så lugnt som möjligt och att vi är så koncentrerade som möjligt.

Jag tänker på det sättet som du uttalade dig i samband med presskonferensen.

– Ja, jag var upprörd. Och jag tycker fortfarande att det var respektlöst. Det kommer jag alltid att tycka.

Generalsekreterare Håkan Sjöstrand var även han kritisk till tajmingen på damernas utspel. Men efter matchen säger han till SVT:

– Att de ger uttryck på det sättet som de gör har jag största respekten för. Jag tycker att det i mångt och mycket är bra.

"Hoppas och tror att man når en lösning"

Under tisdagens presskonferens fick herrarnas förbundskapten Janne Andersson frågan om hur konflikten som blossat upp tätt inpå match påverkade lagets uppladdning. 

– Det är inte så att vi vunnit med 3-0 om det här inte kommit upp. Men allt brus runt omkring gör att det blir stökigt. 

På frågan var han själv står i konflikten:

– Jag har uttryckt det innan: jämlikhet och jämställdhet för mig innebär inte att alla ska ha samma ersättning. Det är någonting annat. I övrigt har jag för dålig insyn i det här. Men jag hoppas och tror att man når en lösning och kommer överens.