Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Tycker bara det är jävligt roligt att spela"

Han är tänkt som vänsterback den närmaste tiden – men i höst konkurrerar Sebastian Eriksson i huvudsak på det centrala mittfältet. Själv tycker trotjänaren att det inte spelar någon större roll vilken av positionerna han används på. – Jag trivs jättebra på båda platserna, klubben behöver inte tänka på mig, jag klarar mig.

Efter Scott Jamiesons avsked står IFK Göteborg för tillfället utan en renodlad vänsterback i truppen. David Boo Wiklander tog hand om uppgiften senast, när IFK Göteborg i omstarten efter det allsvenska uppehållet besegrade Jönköping på bortaplan med 2-0. 

Då var Sebastian Eriksson avstängd. Men hemma mot Halmstads BK är 28-åringen, som under våren gjorde flera matcher som vänsterback, tillbaka i truppen igen. Det gör att tränare Jörgen Lennartsson trots allt har ett par alternativ att tillgå på positionen. På lång sikt har klubben däremot kommunicerat att Eriksson i huvudsak är tänkt som central mittfältare. 

Huvudpersonen själv lägger inte någon större vikt vid diskussionen om var han ska spela. 

– Det spelar inte någon roll för mig om jag spelar innermittfält eller vänsterback. Jag trivs jättebra på båda positionerna. Det är inte så att klubben behöver komma en månad innan till mig och berätta var jag ska spela. De behöver inte tänka på mig, jag klarar mig.

Han fortsätter: 

– Jag spelade på vänstermittfältet i början av säsongen, det tycker jag mindre om. Men vänsterback tycker jag bara är roligt.

– Det var tio år sedan jag spelade där senast, innan jag klev ner i våras. Men jag tyckte det kändes bra. Jag får ut mycket där, jag har hela planen framför mig och det är ganska enkelt att spela vänsterback.  

"Tycker bara det är jävligt roligt att spela" 

Samtidigt är Eriksson medveten om att Mads Albaek avsked kan öppna för att han inom kort får ökat ansvar som central mittfältare. 

– Det är alltid tråkigt när spelare försvinner. Det är inget konstigt. Spelare kommer och går, det har blivit så mer och mer, vilket är synd, men vi är vana vid det. 

– Och det är samma där egentligen. För mig spelar det ingen roll. Jag har varit här länge. Jag är blåvit i hjärtat. Om jag spelar vänsterback, eller på mitten eller någon annanstans är inte det viktiga. Jag tycker bara det är jävligt roligt att spela. 

Och det går inte att ta miste på att Eriksson gläds över att återigen ta plats i den blåvita truppen. 

– Det ska bli skönt att komma ut på Gamla Ullevi igen. Det var ett tag sedan. Jag har verkligen längtat. Så det ser jag mycket fram emot.