Tv-spelet Fifa byter namn – efter 29 år

Efter 29 år tvingas tv-spelet Fifa byta namn. Anledningen är att EA Sports och Fifa inte kommit överens om ett nytt avtal.

ANNONS

Sedan 1993 har EA Sports gett ut tv-spelet Fifa. Nu kommer snart det sista spelet under det namnet.

Speljätten och internationella fotbollförbundet Fifa har inte kommit överens om ett nytt avtal och spelet tvingas nu byta namn.

EA Sports betalar årligen omkring 1,5 miljoner dollar om året för rättigheterna till namnet Fifa men enligt New York Times vill Fifa nu dubbla den summas och där har det skurit sig. Dessutom ska Fifa velat ha sitt varumärke på fler av EA Sports produkter, vilket spelföretaget inte gått med på.

VM ser ut att försvinna

Det är ännu oklart om det förutom namnet kommer vara fler förändringar i spelet framöver. Som det ser ut kommer Fifas turneringar, till exempel VM, inte längre vara spelbara. Spelet kommer även fortsättningsvis att innehålla de bästa klubblagen och stjärnorna, på grund av separata avtal.

ANNONS

Enligt New York Times har spelet Fifa under de senaste två decennierna gett försäljningsintäkter på mer än 20 miljarder dollar.

I september i år kommer den sista upplagan av spelet under namnet Fifa ges ut.

LÄS MER:Speljätten EA Sports tar bort alla ryska lag

LÄS MER:Benjamin Mendy bortplockad från Fifa 22

LÄS MER:Zlatans uppror mot jätteföretaget – stjärnorna hakar på

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS