TV-profilen: "Ett angrepp på fri press"

En journalist attackerades under gårdagens Stockholmsderby på Tele 2 Arena. Nu rasar tv-profilen, Olof Lundh. "Att man ger sig på journalister som är där och jobbar är riktigt illa eftersom det även är ett angrepp på en fri press", skriver Lundh i ett blogginlägg på Fotbollskanalen.se.

ANNONS
|

Stockholmsderbyt mellanHammarby och Djurgårdenlämnade en bitter eftersmak. Oroligheterpåläktarna mellanlagens supportrarinför avsparkföljdes upp avytterligare en skandal när matchen väl var igång.

Enperson i publiken lyckades ta sig in på pressläktaren, där gickåskådaren till attack mot en journalist från TV4-gruppen. Journalisten fick mottaga ett slag i ansiktet ochblevsedan dessutom nedbrottad av åskådareninnan en polismankunde ingripa och avvärja situationen.

Enligt TT är en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel. Han släpptes efter förhör – men misstankarna mot honom kvartstår, skrivernyhetsbyrån.

I dag väljer TV4-profilen, Olof Lundh, att kommentera den allvarliga händelsen. I ett blogginlägg på fotbollskanalen.se skriver krönikören en text med rubriken "Vi kan inte låta våld och hot styra".

ANNONS

Han skriver också att han ser det som ett angrepp på pressfriheten:

"Att man ger sig på journalister som är där och jobbar är riktigt illa eftersom det även är ett angrepp på en fri press. Vem vill inte ha en fri press? Visst, jag vet att många har synpunkter men vi är många som försöker ta debatten på olika vis och svara på synpunkter, kritik och frågor, men låt oss slippa hoten och våldet."

Lundh fanns på plats på arenan som expert för C More. I sitt blogginlägg beskriver han det han själv såg:

"Hade sett mannen redan i förvägnär hanochpolare gick rakt igenom C Mores tv-studio utan att märka var de gick och om det pågick sändning eller ej. De var uppenbart rejält påverkade och känslan var att det inte bara var alkohol i blodet", skriver Lundh.

Krönikörenskriver också att han är skakad av det som har inträffat.

"Oavsett vem som blir misshandlad på fotboll är det för jävligt. Hen är okej efter omständigheterna och det är skönt att höra, men det är klart att det skakar om".

ANNONS