Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

TV: Nytt EM-kaos – funktionär träffades av knallskott

Efter att flera bengaler kastats in på plan från den kroatiska läktaren i matchen mot Tjeckien slängdes ett knallskott in och träffade en funktionär som föll till marken. – De förtjänar inte att sitta på läktaren, rasar Kroatiens förbundskapten Ante Cacic.

Under slutminuterna av matchen mellan Tjeckien och Kroatien uppstod rejäla skandalscener. Vid ställningen 2-1 till Kroatien kastades flera bengaler in från den kroatiska läktaren – och domaren Mark Clattenburg fick tillfälligt avbryta matchen.

Samtidigt vädjande de kroatiska spelarna mot sina supportrar att lugna ner sig.

Mitt i allt kaos kastades ett knallskott in mot planen – och träffade en funktionär, som direkt föll till marken. Efter knallskottet bars han bort av andra funktionärer som snabbt kollade hans hälsoläge genom att inspektera syn och hörsel. Även den kroatiska stjärnan Mario Mandžukić kom fram till funktionären och pratade med honom.

Enligt uppgifter i flera medier ska aktionen varit planerad som en protest mot det kraotiska fotbollsförbundet som beskrivs som korrupt. Funktionären hjälptes snabbt bort från området – och hälsoläget är ännu oklart.

Den kroatiska spelaren Darijo Srna var fåordig efter matchen.

– Det där, det vet jag inte vad jag ska säga om, säger han till SVT.

Desto mer frispråkig var då hans förbundskapten Ante Cacic.

– Det här är en terrorattack, de är inga kroatiska supportrar utan huliganer. De förtjänar inte att sitta på läktaren. De förstör allting i gör. Det är en grupp på kanske sex, sju eller tio individer. Jag hoppas att vi kan identifiera dem och de kommer att bli straffade, säger han enligt AP.

Efter att knallskottet kastats in utbröt dessutom bråk bland de kroatiska fansen – men matchen återupptogs relativt snabbt.

Tjeckien kvitterade till 2-2 efter en straff i de absoluta slutminuterna. 

Uefa meddelade efter matchen att de kommer att granska situationen. England och Ryssland blev tidigare under turneringen varnade av Uefa och skulle fler incidenter inträffa kan lagen uteslutas ur turneringen.


 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.