Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

TV: Mjukstart för Blåvitts nya anfallsvapen

Elias Omarsson fick en behaglig första dag på jobbet. Tillsammans med fem lagkamrater tränade han lätt under tisdagen. …– En lugn start, säger han.

Det var glest på gräset uppe vid Kamratgården när Elias Omarsson gjorde sin första träning. Som sällskap hade han endast Hjalmar Jonsson, Prosper Kasim, Adam Johansson, Benjamin Zalo och Pontus Dahlgren.

– Kul att vara här! Men svårt med en sådan här träning, det blev bra tempo när vi körde tre-mot-tre. Men annars var det en ganska lugn start, säger Omarsson.

Kan debutera på fredag

Gustav Engvall rehabtränar fortfarande, Mikael Boman tränade inomhus med de flesta andra som spelade mot Djurgården och Tobias Hysén lunkade runt träningsplanen.

Konkurrensen i anfallet just nu i IFK Göteborg är inte direkt mördande – något som talar för att Omarsson kan få speltid redan mot Falkenberg på fredag. En som följde träningen från sidan var IFK-tränaren, Jörgen Lennartsson.
– Det är lite tidigt att ge en bild av honom, men det är en djupledsgående spelare som är forward men även kan spela som ytter. Men han är här som ersättare för Sköld och är tänkt som forward, säger han.

"Hjalle" hjälper

Som sitt stöd i nya klubben har han Hjalmar Jonsson, trotjänaren och kultfiguren som varit Blåvitt trogen sedan 2002.
– Han tar hand om mig en del, det känns bra att ha honom här. Jag har hört mycket om klubben sedan tidigare. Både när jag var i Island och i Norge. Nu i Norge hade jag ju Marcus (Sandberg) och Kjetil (Waehler) i laget och de hade bara bra saker att säga. 

Varför blev det Blåvitt för dig?
– De kontaktade Vålerengen och de nappade, sen tyckte jag att det lät intressant. Det är en bra möjlighet för mig och jag kommer till ett bra lag som har chans att få spela i Europa.

Elias Omarsson verkar snabbt ha blivit en i gänget uppe på Kamratgården. Islänningen blev pikad av Emil Salomonsson för närbilderna under fotograferingen.
– Det var längesedan jag fick sådana bilder, suckade Salomonsson högt.

Vänsterbacksfokus i Blåvitt nu?

Under träningen kom IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren ut på den gröna mattan, pratade med Jörgen Lennartsson i dryga minuten innan han försvann in igen med mobilen i högsta hugg. Ny vänsterback på ingång?
– Det säger sig självt, vi har Billy som gjorde en okej match senast men det håller inte att bara ha en enda vänsterback i truppen. Vi får se vad som händer där, säger Jörgen Lennartsson.

Hetaste alternativet är fortfarande den australienske Scott Jamieson från Western Sydney Wanderers.