Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

TV: HBK:s hån mot Gais och Göteborgsvädret

Halmstad taggar i Superettan. Inför lördagens möte med Gais har man nu skickat ut en video där man skämtsamt gör narr av Göteborgsvädret och välkomnar Grönsvart till Halmstad. – En liten blinkning till Göteborg, lillebror i söder, säger Christian Albinsson till GP.

Inför och mellan SM-finalerna i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå har Göteborg varit ett hett villebråd uppe i Västerbotten.

Nu kommer nästa sving mot staden. Inför att Gais i helgen reser till Halland för att möta Halmstad i superettan har HBK nu lagt ut en skämtsamt hånfull video mot Göteborgsvädret.

– En liten blinkning till Göteborg. Lillebror i söder eller Halmstad Norra som vi kallade det förr när Göteborg snodde alla våra fotbollsspelare, säger Christian Albinsson, kommunikatör på Oh My som ligger bakom videon.

Var det ett självklart val att pissa på Göteborgsvädret?

– Jag har faktiskt bott i Göteborg och i Halmstad och i Stockholm. Enligt min empiriska undersökning så tycker jag att om det regnar en dag i Stockholm så regnar det tre dagar i Göteborg.

– Det var självklart men idén från början var att vi ville skoja lite med alla fina landmärken som ni har i Göteborg och göra motsvarigheten till dem i Halmstad.

– Så om ni har Avenyn så har vi Brogatan och då ska det givetvis regna på Avenyn, det ska vara stökigt och man ska vara nära att bli överkörd av en spårvagn. Medan man i Halmstad kan gå och strosa i solen.

Uppgiften att hitta en regnig dag i Göteborg var dock svårare än förväntat.

– Sedan ska jag vara ärliga och säga att ironiskt nog så fick vi jobba ganska hårt för att hitta en dag som det regnade i Göteborg när vi skulle spela in, säger Albinsson.

– Vi hittade två timmars hål i fredags och då sprang vi ut med kameran innan det började klarna upp.

I videon syns förutom kända platser i Göteborg Glenn Hysén i rollen som fiskare och ett klipp från en intervju med Gaissupportern Håkan Hellström i ZTV.

– Glenn har glimten i ögat så det var inga problem att få med honom. Håkan Hellström som jag har träffar och intervjuat för längesen. Han är en av de trevligaste personerna jag någonsin har träffat och då blir det extra roligt att göra den passningen till honom när han ska försöka spela cool i ZTV på 90-talet.

Christian Albinsson är själv stor Halmstadsupporter. Något som sporrat ett agg mot Göteborg.

– Jag flyttade till Halmstad -90 och gick på mina första matcher då. Så jag minns ”Robban” Andersson och Niclas Alexandersson och Niklas Gudmundsson och vissa av dem gick till IFK Göteborg. Det var ett stort förtret för oss så det finns en hatkärlek till Göteborg.

– Sedan har jag bott i Göteborg och pluggat där så jag har varma känslor för Göteborg också. Men nu vill jag att HBK ska slå Gais rejält.

Är du inte orolig att en sån här video kommer tända Gais inför mötet?

– Jo, det är jag. Men om Halmstad ska tillbaka till allsvenskan så måste man klara det.

I HBK:s organisation ingår gamle spelare Per "Texas" Johasson, som spelade för både Halmstad och Gais. Han är nöjd med resultatet.

– Den var kul, säger han.

Tycker du det är en rättvisande bild?

– Jag trivdes jättebra i Göteborg och tycker väldigt mycket om staden, men det regnar kanske lite mer där än i Halmstad.

"Texas" har fortfarande kvar sympatier för Gais men på lördag råder det ingen tvekan om vilka han håller på.

– Efter att ha spelat där i tre år och framför så hängivna fans så har jag fortfarande känslor för Gais. Jag håller på dem i alla andra matcher men på lördag är det ingen tvekan om att jag vill att HBK ska vinna.