Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

TV: Gren: "Vi tittar självklart"

Victor Sköld har lämnat för Örebro och Mikael Boman är skadad. IFK Göteborg står i nuläget bara med två friska anfallare. Men någon blixtvärvning är inte aktuell. – Vi har bestämt oss för att avvakta och se hur det går mot Helsingfors, innan vi avgör om vi ska ta in någon, säger sportchef Mats Gren.

IFK Göteborg är inne i en hektisk period med både Europa League-kval och allsvenskt spel på schemat. Samtidigt står klubben för tillfället bara med två friska forwards, då Mikael Boman är skadad och Victor Sköld i dag bekräftades såld till Örebro. 

Klubben håller kontinuerlig koll på potentiella nyförvärv men att Blåvitt nu, med kort varsel, ska plocka in en ny forward är inte aktuellt, enligt sportchefen Mats Gren. 

– Som det känns nu kommer vi inte att agera innan hur vi vet hur det går mot Helsingfors. 

Hur gick era tankar kring försäljningen av Sköld?

– Det har varit på gång ett längre tag. Victor ville något annat. Han kände att han inte hade fått så mycket speltid och att han inte skulle få så mycket mer speltid framöver. Det blir inte bra i slutänden om vi försöker hålla kvar en sådan spelare. Vi sa att om Victor fick möjligheten att gå vidare så skulle vi släppa honom 

Den närmaste veckan väntar tre tuffa matcher för Blåvitt. Först HJK hemma på Gamla Ullevi i morgon, sedan Jönköping borta i allsvenskan på söndag innan det nästa torsdag är dags för en ny kamp med HJK, då i Helsingfors. Men trots det intensiva spelschemat och Mikael Bomans skada var det aldrig aktuellt att avbryta eller skjuta upp försäljningen. 

– Nej, det var inte aktuellt att skjuta på affären. Vi har en situation där Sören (Rieks) kan spela anfallare och Boman blir inte borta länge. Vi ska inte chansa med någonting nu.

Mötet med HJK kan avgöra

Mycket pekar nu på att utfallet av dubbelmötet med HJK avgör om IFK Göteborg väljer att ta in någon ny anfallare eller inte. 

– Det är det här som är det svåra med hela vårt fönster. Vi vet inte förrän den 4 augusti om vi går till playoff eller inte, sedan börjar inte playoff-spelet förrän fönstret har stängt. Vi vill inte ha för stor och bred trupp heller om man inte har en massa matcher på hösten. 

Men om ni slår ut HJK så kommer det att komma in en anfallare?

– Vi måste ha ett bra alternativ som är bra nog och som är okej ekonomiskt. Har vi inte det, då värvar vi inte. Det måste passa in i gruppen och det måste ge oss något. 

Och sportchefen har en klar bild av vad det är för typ av anfallare klubben vill ha in - om det ska värvas. 

– Någon som är olik de andra anfallarna vi har. En väldigt snabb djupledsgående anfallare är det alltid intressant. Men de växer inte på träd och de är inte billiga. 

"Kan inte värva fritt" 

På frågan om det finns ekonomi för ett nyförvärv svarar han: 

– Jag kan inte värva fritt. Jag kan inte gå ut och ta någon som kostar fem miljoner. Vi tittar självklart så att det fungerar ekonomiskt och budgetmässigt. 

Att lösningen skulle finnas internt i klubbens egna akademi är föga troligt menar Gren. 

– Inte som det ser ut nu. Jag vill gärna att den fjärde position i varje lagdel ska vara en ung från akademin, men då måste vi ha spelare där som är redo för spel i a-laget. 

"Müller hade varit välkommen" 

Tränare Jörgen Lennartsson är inte bekymrad över den för tillfället tunna anfallsbesättningen. Men han är tydlig med att det optimala vore att få in en anfallare.

– Det är inte bra när man spelar 4-4-2 att inte ha fyra forwards. Det innebär att man är en forward kort på varenda träning. Får man då en anfallare skadad eller avstängd så har vi ingen på bänken. 

– Långsiktigt ska IFK Göteborg vara en förening med fyra forwards. 

Vad är det för typ av anfallare du vill ha in? 
– Thomas Müller hade varit välkommen, haha, men med Blåvitts ekonomi är det mer en inhoppsforward vi letar efter. 

–En sådan som Victor Sköld var.