TV-experten Pär Hanssons dom om IFK Göteborg: ”Inget topplag”

Pär Hansson är expert för Discovery och den tidigare målvakten tror på ett lyft för IFK Göteborg även om det inte blir någon topplacering – samtidigt som han tror på guldstrid för Häcken.
– Jag ser ett litet frågetecken kring vart det ska ta vägen, säger han.

ANNONS
|

Spelarkarriären avslutades på grund av skador. Snabbt fortsatte dock Pär Hanssons liv kring elitfotbollen då han klev över och blev expert för Discoverys sändningar från allsvenskan.

Där fick han följa ett IFK Göteborg som kämpade i botten under i princip hela förra säsongen.

LÄS MER:Här är juniorerna som tränar med IFK Göteborg

IFK Göteborg kommer inte bli ett topplag

På fredagseftermiddagen startar Blåvitt matchandet 2021 med träningsmötet mot Halmstad på Valhalla. Det är ett IFK Göteborg som Pär Hansson tror kommer höja sig i år.

– Trots att man låg riktigt illa till så blev det en fin avslutning i vintras. De gjorde det enda rätta när ”Rolle” kom in och det fick se ut lite hur som helst. Det handlade om att överleva där och att rädda kontraktet. Man stängde igen och det var kanske inte roligt att titta på men det bygger självförtroende av att hålla nollan. Samtidigt finns det spetsspelare i truppen som kan slänga in en boll här och där, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Nu ska det bli väldigt intressant att se vad man skruvar på. Om man kör vidare på hur det såg ut i vintras eller om man tagit steg och utvecklats. Jag ser ett litet frågetecken kring vart det ska ta vägen.

LÄS MER:Fem punkter inför IFK Göteborgs första match för säsongen

Det blir lite mer press på ”Rolle” att utveckla spelet nu?

– Ja, så är det. Han måste utveckla spelet och visa vad Göteborg vill. Jag tycker dock att den bästa värvningen de gjort nu är att ta in Håkan Mild igen. Kan kan fotboll och kan bidra från den sidan och blir ett bra bollplank till Pontus Farnerud.

LÄS MER:Erika Faith tar klivet från Häckens division 2-lag till damallsvenskan

Hur går det i år för Blåvitt?

– Det blir absolut ett hopp upp, det är jag övertygad om. De har definitivt spelare för att komma högre upp om man kan hålla sig skadefria. Nu har ”Rolle” fått mer tid också och man kommer sluta högre upp i tabellen nu även om man inte blir ett topplag. Men Göteborg kommer inte vara med i botten igen.

LÄS MER:Martin Olsson kunde återvänt till England – valde BK Häcken

Tror att Häcken kan utmana om guldet

Häcken har till skillnad från IFK Göteborg redan spelat dubbla träningsmatcher – med svaga resultat. I helgen väntar det tuffaste testet hittills, IFK Norrköping på bortaplan. Pär Hansson ser klubben från Hisingen som en utmanare om SM-guldet, precis som laget var i fjol.

ANNONS

– Jag skulle säga att Häcken är den största utmanaren till Malmö i dagsläget. De hade redan ett väldigt bra lag och gjorde många fina matcher förra säsongen. Nu har man värvat in Jeremejeff och Irandust är kvar. Martin Olsson är också en klockren värvning. Det är en sådan spelare som Häcken behöver som är lite gnällig och ställer krav. Det är något jag tycker har saknats lite. Men han kommer att bli perfekt för Häcken, säger han och fortsätter:

– Jeremejeff är ju klockren värvning. Det är en kille som vet vad Häcken står för och hur de vill spela. Det är en bra spelare och han passar bra i Häcken och ja, Häcken är den största utmanaren till Malmö.

LÄS MER:Har lämnat allt – för att jaga drömmen 600 mil hemifrån

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS