Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

TV: Engvall "extremt" taggad inför AIK borta

I höstas sänkte han AIK i höstens hetaste möte. Nu siktar Gustav Engvall på att öppna målskyttet där han avslutade det i höstas. – Det skulle vara en bra match att sätta nivån i, säger IFK-anfallaren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.seDen 26:e oktober hamnade Blåvitt i ett tidigt underläge borta mot AIK på Friends arena. Då presenterade sig Gustav Engvall på allvar. Efter slarv i hemmaförsvaret dök han påpassligt upp och smällde in kvitteringen.

I den andra halvleken slog han till på nytt. Efter ett inlägg från högerkanten tryckte han sig före Per Karlsson, lyfte elegant in 2-1 i bortre hörnet och tystade majoriteten av publiken men fick samtidigt de tusentals blåvita supportrar som tagit sig till Stockholm att explodera i eufori.

– Det var ett bra minne. Det ska bli kul att åka dit igen. Jag och hela laget har bra minnen därifrån och vi hoppas kunna skapa ett nytt nu, säger Engvall efter sista träningen inför årets första möte med AIK.

Andra målet på Friends arena är Engvalls senaste i allsvenskan. Trots att han gått mållös från säsongens två inledande matcher är han tillfreds med inledningen på allsvenskan och samarbetet med nye parhästen Tobias Hysén.

– Det har känts okej. Jag tycker att jag och ”Tobbe” har slitit på ganska bra där uppe. Falkenberg kändes bra, där hittade vi varandra ganska bra och skapade lägen ihop. Häcken var väl en ganska tråkig och död match för alla som spelade. Det var väl sådär, men vi tog tre poäng, säger Engvall.

Kommer ditt första mål i år mot AIK?

– Jag hoppas det. Det skulle vara en bra match att sätta nivån i.

Gustav Engvall och Blåvitt kommer till matchen med maxpoäng i bagaget efter inledande segrar mot Falkenberg och Häcken.

Vad krävs för att ni ska ha full poäng även efter AIK-matchen?

– Det krävs väl framför allt bättre spel. Att vi vågar hålla i bollen lite mer och skapar lite mer chanser än mot Häcken och att vi sätter dit dem också. Det tror jag att vi kommer göra om vi får i gång passningsspelet lite bättre, säger Engvall.

Precis som i höstas väntar det stora rivalmötet mellan Stockholm och Göteborg locka rejält med folk – en faktor som triggar Blåvitt.

– Förra gången trivdes jag bra med det, så jag hoppas jag trivs nu igen och det tror jag att jag kommer göra, säger Engvall och ler.

Engvall får medhåll av Jörgen Lennartsson.

– Det är väldigt goda känslor vi har kring att åka upp och spela mot AIK. Dels för att vi är väldigt trygga i oss själva efter två raka segrar och vi har haft en väldigt bra träningsvecka med pigga ben och spelsugna gubbar, dels har vi goda minnen från Friends från förra året. Vi ser fram emot att åka dit och spela extremt mycket, säger tränaren.