Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

TV: Engelska fans attackerade på uteservering

Oroligheterna i Marseille fortsätter. Inför att England möter Ryssland utbröt nya bråk vid lunchtid när vad som uppges vara franska huliganer attackerade engelsmän på en uteserveringen. Under eftermiddagen fortsatte huliganer att drabba samman på Marseilles gator. Sex personer ska ha gripits och fem skadats, varav minst en allvarligt.

Det har varit dystra dagar i Marseille. Inledningen på fotbolls-EM har präglats av bråk mellan engelska supportrar och polisen. Där poliserna tvingats använda tårgas mot britterna.

Under lördagen spelar England sin första match i turneringen när man möter Ryssland. Under matchdagen började oroligheterna tidigt.

Läs mer: Supporter svävar mellan liv och död

Redan vid lunchtid attackerades brittiska supportrar på en uteservering av ett gäng som drog förbi.

En video visar att en av det förbipasserande kastar en flaska mot de sittande supportrarna. Därefter bryter kaoset ut och stolar flyger runt serveringen.

Bråket vid uteserveringen upplöstes när polis kom till platsen och skickade tårgas mot fansen som attackerande. Men det var långt ifrån slut på slagsmålen.
 

Under eftermiddagen fortsatte oroligheterna i Paris. Nere i Marseilles hamnkvarter drabbade supportrar på nytt samman och polisen använde åter tårgas.

Läs mer: Nya huliganbråk i Marseille

Sammandrabbningar mellan engelska och ryska fans fortsatte med rejäla slagsmål på öppen gata. Enligt tidningen La Provance gick berusade britter runt och letade efter ryska fans för att ge igen för tidigare bråk mellan grupperna.

Enligt ITV kommer flera av barägarna nere i hamnkvarter välja att inte visa England-Ryssland för att inte drabbas av samma slagsmål som de tidigare kvällarna.

Från engelskt håll är man i full gång med att hjälpa polisen nere i Marseille att identifiera brittiska huliganer.

– Vi är medvetna om incidenten i Marseille. Vi håller just nu på att arbeta med den franska polisen för att identifiera supportrar som varit inbladade. Utredningar kommer fortsätta i Storbrittanien för att säkra så att brittiska supportrar som varit iblandade idenfieras och behandlas så som är nödvändigt, säger Mark Robert, assisterande chefskonstapel för brittiska supporterpolisen till The Guardian.

Strax efter klockan 19 bekräftade fransk polis för Sky att sex personer gripits efter kravallerna och fem skadats.

På väg ut till matchen drabbade sedan engelska och ryska fans samman med varandra och med polisen. Polisen använde på nytt tårgas och vattenkanoner mot supportrarna, uppger AP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.