TV: Buffons känslosamma tack till supportrarna

Stora delar av Europa sörjde när Gianluigi Buffon åkte ut ur EM. Målvakten som är älskad av alla tackade fansen på sitt speciella sätt.

ANNONS

Gianluigi Buffon gjorde har 160 landskamper för Italien och är älskad i hela landet, ja i hela Europa. Efter att Italien åkte ut ur EM mot Tyskland efter en dramatisk straffläggning spreds bilder på en gråtande Buffon på sociala medier.

Mängder med supportrar från världens alla håll gav sitt stöd till den 38-årige målvakten.

– Efter en kväll som denna finns det inget att anklaga dig själv för. Jag är bara ledsen över att få åka hem, sa Buffon efter uttåget ur EM.

Men veteranmålvakten kommer inte att tacka för sig, även om det troligen var hans sista EM. För Buffon han ska satsa vidare mot VM 2018 i Ryssland.

ANNONS

– Min tanke just nu är att fortsätta min karriär i ytterligare två år på den här nivån. Om den här nivån gör nästa förbundskapten nöjd fortsätter jag gladeligen att spela i det italienska landslaget, sa Buffon på en presskonferens inför åttondelsfinalen mot Spanien.

Men innan han packade sina väskor och lämnade landet så visade Buffon ännu en gång varför han är så älskad av supportrarna. Stjärnmålvakten sprang ut till fansen som väntade vid staketen och kramade om flera av supportrarna, tog några bilder och skrev autografer till jublande fans.

ANNONS