Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

TV: Berg om petningen: "En frustration och besvikelse"

Han var uttalad etta bakom Zlatan inför EM. Efter matchen mot Irland petades Marcus Berg av Erik Hamrén. – Klart att det var en frustration och besvikelse, säger han.

Förbundskapten Erik Hamrén var tydlig inför EM. Marcus Berg var före John Guidetti i rangordningen. Något som visade sig i premiären mot Irland då Marcus Berg fick chansen. Mot Italien i den andra omgången var det dock bänken för Marcus Berg.
– Klart att det var en frustration och besvikelse att inte starta andra matchen. Jag försökte omvandla det till något annat och vara så bra som möjligt när jag fick chansen. Jag fick ett par minuter mot Italien och inget större hände väl där. Men jag känner mig pigg och kan träna på bra. Förhoppningsvis får jag chansen mot Belgien, säger han.

Hur ser du på konkurrensen bland anfallarna?
– Den är tuff. Vi har bra anfallare i Emir, Guidetti och Zlatan. Det är bra konkurrens men vi stöttar varandra.

Fortfarande noll skott på mål, din syn på det?
– Vi har inte kommit till lägena … vi har haft farliga inspel och kommit till halvchanser där det räcker att få en tå på bollen. Det är otroligt små detaljer.

Vad talar för Sverige mot Belgien?
– Mycket! Vi är starka i det vi gör och tror på det vi gör. Fortsätter vi med vår starka defensiv så tror jag att vi kommer att få chanser. Det blir större ytor offensivt och vi måste vara hundraprocentiga när lägena kommer.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.