Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV: Alvbåge med rejäl tavla när AIK kvitterade

Det bjöds på rejäl underhållning i klassikermötet mellan AIK och IFK Göteborg. Haukur Hauksson gav AIK ledningen, Hysén kvitterade, Ishizaki gav AIK ledningen innan Hjalmar Jonsson kvitterade.

Tobias Hysén gav IFK Göteborg ledningen med 3-2 och Blåvitt såg ut att koppla lite grepp. Då stod John Alvbåge för en rejäl tavla och gav AIK kvitteringsmålet till 3-3.

– I så fall finns det många tavlor i galleriet, säger Alvbåge själv.

Matchklockan stod på 79 minuter när det hände. AIK:s inhoppare Fredrik Brustad var på bollen som gick i styrfart mot John Alvbåge. IFK-målvakten såg ut att stå på hälarna med händerna hängandes längs sidorna, inne i egna målet. Och när bollen kom skjutsade han upp den i nättaket med en volleybollpassning.

– Om det är en tavla, vad är det då om jag släpper in ett skott från halva planen? Vad fan skulle jag ha gjort? Det blev ju hockey där framför målet. Bollen kunde ta eller toucha hur som helst. Men, det finns väl olika tavlor i galleriet, säger han.

Efter 3-3 och galen målfest önskar Alvbåge nästan att han såg matchen från tv-soffan.

– Det här måste varit en kanonmatch för en neutral åskådare som satt hemma i tv-soffan med popcorn. Det var jävligt fysiskt, många kilon, mycket kött, fajt och vilja. Just nu är jag jävligt besviken över att vi släppte in tre mål, det var längesen det hände, men de var skickliga på sina fasta situationer också.

Matchen slut: 3-3 – efter sen tavla av John Alvbåge.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.