Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det finns förutsättningar för en dramatisk slutomgång av grupp B.

Två riktiga ödesmatcher väntar i grupp B

I jämna grupp B är England så gott som klart för avancemang – medan det i kväll handlar om riktiga ödesmatcher för Ryssland, Wales och Slovakien. Ryssarna måste ta tre poäng för att kunna nå en åttondelsfinal.

Ryssland ligger, överraskande för många, sist i grupp B med bara en inspelad poäng efter de inledande två matcherna. För att kunna nå en åttondelsfinal måste man ta tre poäng i kväll mot Wales, som i sin tur som parkerar på andraplatsen – en pinne bakom ledande England.

Båda Wales och Slovakien har fortfarande chansen att ta hem gruppsegern, men samtidigt är båda lagen i så fall beroende av hur det går i den andra matchen.

Roy Hodgsons landslag är så gott som klart för avancemang. Skulle man bli utan poäng i kväll i Saint-Étienne och sjunka ner till en tredjeplats krävs ändå rejäla skrällar i andra grupper för att man inte ska ta sig till åttondelsfinal.

I brittisk media har det spekulerats kring att halva den engleska startelvan byts ut till matchen mot Slovakien.
– Det är inte nödvändigt (att ta in nya spelare i laget), men det är många spelare som vill spela och som har visat att de vill in i laget, sa förbundskapten Hodgson på gårdagens presskonferens enligt Radiosporten.

En av de som enligt uppgifter hamnar utanför laget, som är fotbollsnationens yngsta sedan VM 1958, är storstjärnan Wayne Rooney.
– Vi vet att de (andra spelarna) kan komma in och förändra matcher. Så som hände mot Wales. Det är fantastiskt för mig och de andra spelarna att försöka skapa chanser för dem, säger Englands lagkapten.

I nuläget ligger Wales och Slovakien båda på tre poäng och har dessutom exakt samma målskillnad. Det som dock kan vara värt att veta är att inbördes möten är det första sättet att gallra då två lag från samma grupp har lika poängantal.

Båda matcherna drar igång 21.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.