Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arsenal och Manchester City drabbar samman på Nya Ullevi den 7 augusti.

”Två lag i Bruce Springsteen-klass”

Biljetterna till supermatchen mellan Arsenal och Manchester City på Nya Ullevi den 7 augusti släpptes i dag – och redan efter en timme hade man sålt hela 10 000 platser. – Helt fantastiskt, säger Got Events evenemangschef Anders Albertsson.

År 2012 var det Barcelona mot Manchester United och året därefter möttes PSG och Real Madrid på Nya Ullevi. Tidigare i juni blev det klart att Premier League-lagen Arsenal och Manchester City drabbar samman i en träningsmatch på Nya Ullevi den 7 augusti – och vid 12-tiden i dag släpptes biljetterna.

Efter drygt en timme hade man redan sålt 10 000 platser, vilket är nästan en fjärdedel av den totala publikkapaciteten som ligger på cirka 45 000 åskådare.
– Helt fantastiskt att det finns ett sådant intresse – och kul både för staden Göteborg och för de som nu får chansen att se sina idoler live, säger Got Events evenemangschef Anders Albertsson.

Han är dock inte direkt överraskad över det stora intresset för supermatchen.
– Tidigare tillfällena då sådana här lag kommit hit har ju också lockat storpublik. Men visst är det extra roligt att se folk stå och köa inför släppet, säger Albertsson, som dock poängterar att trycket nu lär dala relativt kraftigt för att sedan återkomma när matchen närmar sig.

Got Events evenemangschef fortsätter:
– Även om det inte blir något Håkan Hellström-tryck på de här släppen så både tror och hoppas jag att det ska bli fullsatt. Det är ju två lag i Bruce Springsteen-klass som kommer hit, menar Albertsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.