Två konkurrenter närmar sig – ingen oro i Häckenlägret

Hammarby förlorade stort, medan Djurgården och AIK tog in poäng på serieledande BK Häcken i guldstriden.
På Hisingen görs ingen stor sak av att två konkurrenter närmar sig.
– Det är klart att vi i andras ögon är favoriter, säger mittbacken Johan Hammar.

ANNONS
|

21:a allsvenska omgången färdigspelades under måndagskvällen, och nu står det klart att BK Häckens försprång i tabellen minskade mot två av de tre jagande Stockholmslagen. Detta efter att Djurgården och AIK vunnit i söndags, medan Hammarby förlorade med hela 4–1 mot IFK Norrköping borta i kväll.

Häcken tappade två poäng hemma på Bravida Arena mot bottenlaget Degerfors efter att Dijan Vukojevic kvitterat till 2–2 på nick i fjärde tilläggsminuten.

– En sur avslutning. Nio av tio gånger brukar jag kunna nicka undan de bollarna just för att jag är lång. Men det var ett bra inlägg och en bra löpning. Så är det ibland, det var bra gjort, säger Johan Hammar.

ANNONS

Djurgården och AIK närmar sig därmed BK Häcken i tabellen.

– Det är ju bra lag som jagar oss. De kommer att vinna matcher. Det krävs att vi också plockar poäng och vinner matcher, säger Johan Hammar.

Joel Asoro säger till Fotbollskanalen att det var ”väldigt viktigt” att Häcken tappade poäng?

– Om vi legat tvåa hade vi säkert känt likadant. En naturlig reaktion.

Victor Edvardsen, som ju har en bakgrund i Degerfors, skulle ringa sina gamla tränare för att tacka?

– (skratt) Det får han väl göra då.

Du kommer att ställas mot honom när ni möter Djurgården senare i höst?

”Bättre på en kant”

— En duktig spelare. Sedan är han i mitt tyckte bättre på en kant, men även en duktig spelare när han spelar längst fram. Den matchen, den sorgen, men det är klart att man får hålla koll på honom.

Thomas Lagerlöf, Djurgårdens tränare, menar att favorittrycket ändå är på Häcken fortfarande?

– Ja, det är vi som leder, som spelar väldigt bra fotboll och som har plockat flest poäng. Det är klart att vi i andras ögon är favoriter. Sedan är vi själva lite tråkiga och pratar bara om prestationer, om hur vi kan förbättra vårt spel. Mot Degerfors gjorde vi en ganska bra match, tappade för mycket boll i vissa lägen, men det är också så vi spelar. Det är därför vi har gjort flest mål i serien, säger Johan Hammar.

ANNONS

Han tillägger:

– Favoriter? Ja, det är vi väl, men vi pratar i stället om hur vi kan bli bättre och bättre.

Av de tre lag som jagar bakom – Djurgården, Hammarby och AIK – vilka ser du som största hotet och den starkaste utmanaren?

– Jag tycker både Djurgården och Hammarby ser starka ut. Sedan får vi se om Djurgården kan hålla samma nivå nu i och med Europa och rotationen, men båda de lagen ser starka ut. Det krävs att vi fortsätter leverera på en hög nivå.

För BK Häcken väntar Kalmar FF på bortaplan i nästa omgång. Frågan är om det börjar kännas av någon guldstridspress i klubben?

– Nja, jag vet inte. Det kanske det gör, men vi får bara fokusera på att göra bättre prestationer. Det är där vi har vårt mål. Att hela tiden utveckla vår spelidé. Det är rätt tydligt hur vi vill se ut. Jag tror fortfarande att vi har några procent till att ge både offensivt och defensivt. Så guldfrossa, det vet jag inte, vi leder fortfarande och tror på vår idé.

Det låter inte som du har någon guldfrossa?

– Nä, inte just nu i alla fall, säger Johan Hammar.

ANNONS

GULDSTRIDEN OMGÅNG 21

BK Häcken – Degerfors IF 2-2

IK Sirius – Djurgårdens IF 0-1

AIK – GIF Sundsvall 4-0

IFK Norrköping – Hammarby IF 4-1

TABELLEN

1. BK Häcken 45 poäng +22

2. Djurgårdens IF 44 poäng +27

3. Hammarby IF 40 poäng +23

4. AIK 39 poäng +10

LÄS MER:Så slutar guldstriden – stor prognos

LÄS MER:Häcken kryssade – efter sen jättedramatik

LÄS MER:Guldstridsfrossa? Inte alls, men nu kan den komma

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS