Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adhavan Rajomohan  provspelar för Örgryte efter att tidigare spelat för Akropolis och testades direkt från start. Bild: KRISTER ANDERSSON
Adhavan Rajomohan provspelar för Örgryte efter att tidigare spelat för Akropolis och testades direkt från start. Bild: KRISTER ANDERSSON

Tvååker skrällde mot Örgryte

Division 1-laget Tvååker vann genrepet inför Svenska Cupen mot Örgryte IS. Siffrorna skrevs till 2–1 efter ett sent avgörande.
– Det var väl ingen höjdare, säger Örgrytes mittfältare Daniel Paulson.

Övrevi IP var platsen för lördagens genrep inför Svenska Cupen mellan Tvååkers IF och Örgryte IS. Båda lagen går in i tävlingssäsongen nästa helg. För Örgrytes del väntar bortamatch mot Kalmar FF medan Tvååker tar emot Falkenberg.

Trots vinsten senast mot Utsikten med 1-0 pratade Örgrytes tränare Keith Millen inför matchen om saker som kan förbättras.

– Vi försöker hela tiden utveckla det vi gör och särskilt förbättra bollinnehavet, sade han till GP.

Det var ett skadedrabbat Örgryte som ställde upp i de för dagen helvita bortaställen. De båda nyförvärven Joakim Karlsson och Lukas Browning Lagerfelt var nya i sjukstugan och även Ailton Almeida vilades efter att ha varit krasslig tidigare i veckan.

Nio minuter in skulle gästande Öis ta ledningen när Daniel Paulson drev upp bollen och spelade ut till en fri Calle Wede till vänster. Wede satte bollen i ribban men sedan studsade den på Adam Bergmark Wiberg och in i det öppna målet.

Som väntat var det superettanlaget Örgryte som förde matchen spelmässigt. Men Tvååker som till vardags håller till i division 1 södra stod emot bra i försvaret och släppte till få målchanser inledningsvis.

– Vi gjorde ingen hundraprocentig insats idag, säger Örgrytes mittfältare Daniel Paulson.

Tio minuter före paus kom kvitteringen efter ett fatalt misstag i försvaret från Örgryte. Kalle Lindblad halkade till på ett bakåtpass och så småningom hamnade bollen hos Hugo Svensson som enkelt rullade in 1-1 i öppet mål bakom en överspelad David Olsson, som inledde mellan stolparna för Öis. Det var ställningen när lagen gick ut för pausvila.

Andra halvlek inleddes med en hel del oordnat spel från båda håll. Örgrytes provspelande ytter Adhavan Rajomohan från Akropolis var överlag ganska osynlig, men inte heller hans lagkamrater stod för någon insats som kommer bli ihågkommen för en längre tid.

Det var inte mycket till skönspel efter paus och det var sällsynt att lagen lyckades slå mer än fyra passningar inom laget. Försäsongskänslan var påtaglig. Tvååker tog över spelet stundtals och såg starka ut. Mycket riktigt fick Tvååker in 2-1 genom Eric Nilsson när ett par minuter återstod av matchen, vilket blev matchavgörande. Det sista som hände var att Örgrytes Freddie Brorsson blev utvisad.

– Vi får jobba vidare för nästa vecka är det cupmatch, säger Daniel Paulson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.