Två spelare ansluter till EM-truppen

Skadorna på Martin Olsson och Ludwig Augustinsson tvingar det svenska fotbollslandslaget att kalla in två ersättare. Därför ansluter Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson till samlingen inför EM-slutspelet.

ANNONS
|

Landslaget skriver via sin hemsida under måndagsförmiddagen att förbundskapten Janne Andersson beslutat att ta med Pierre Bengtsson, Vejle BK och Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld till lägret i Båstad som börjar på tisdag.

– Jag har kallat in Jocke och Pierre för att täcka upp fram till och med matchen mot Finland på lördag. Detta på grund av den situation vi har gällande backlinjespelarna, säger Janne Andersson i ett uttalande.

LÄS MER:Augustinsson skadad – två dagar före EM-samling

Häckens Martin Olsson har skadeproblem och missar landslagets läger. Han har ändå goda förhoppningar om att vara i gott slag till cupfinalen mot Hammarby den 30 maj.

Häckentränaren Andreas Alm bedömde på presskonferensen efter gårdagens match mot Varberg att Olssons chanser på spel i cupfinalen är 80 procent.

ANNONS

– Jag har en vadkaka och är tillbaka till nästa match. Till EM är jag 100-procentig, sade Martin Olsson till GP efter segern.

LÄS MER:Martin Olssons lugnande EM-besked – siktar på cupfinalen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS