Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marek Hamsik under matchen mellan IFK Göteborg och BK Häcken den 8 maj 2021 i Göteborg. Bild: CARL SANDIN
Marek Hamsik under matchen mellan IFK Göteborg och BK Häcken den 8 maj 2021 i Göteborg. Bild: CARL SANDIN

Turkisk storklubb har lagt bud på Marek Hamsik

Enligt turkiska medier har Trabzonspor erbjudit Marek Hamsik ett kontrakt över två år. Enligt klubbens vice-president så kommer man även att försöka få slovaken att lämna Blåvitt i förtid.
– Vi har informerat dem och nu väntar vi på svar, säger vice-presidenten Ertugrul Dogan, enligt turkiska Karadeniz Gazete.

Under måndagen skriver flera turkiska sportmedier att Trabzonspor, som i år slutade på fjärde plats i den inhemska ligan, trappat upp jakten på IFK Göteborgs storstjärna Marek Hamsik.

Bein Sports skriver att Hamsik fått erbjudet ett flerårskontrakt med en lön på 1,3 miljoner euro, samt 300 000 euro i sign-on-bonus, det vill säga drygt 16 miljoner kronor. Uppgifter som Fotbollskanalen var första svenska media att rapportera om.

Förhandlingarna mellan Hamsik och Trabzonspor ska enligt turkiska källor vara pågående, främst då slovaken uppges kräva 3,5 miljoner euro över kontraktstiden.

– Efter vårt första möte minskade de till 3,5 miljoner euro, men det är inte möjligt för oss att betala det i lön. Vi kan inte överstiga 1,5 miljoner euro, då det fastställts av Trabzonspors styrelse. Vi har informerat dem och nu väntar vi på svar, säger klubbens vice-president Ertuğrul Doğan enligt den turkiska tidningen Karadeniz Gazete.

Inte första prioritet

Vidare skriver Sabah, en annan turkisk tidning, att Trabzonspor kommer att kontakt Blåvitt för att försöka se till att kontraktet bryts i förtid.

Som GP tidigare skrivit så finns det en klausul i 33-åringens nuvarande avtal som gör att han lämna gratis i sommar.

Trots intresset så verkar dock inte Hamsik vara Trabzonspors första prioritet.

Enligt CNN Turk så är det norrmannen Alexander Sørloth som står högst upp på önskelistan över värvningar, vilket bekräftas av klubbens tränare Abdullah Avcı.

– Jag är villig att vänta på Sørloth, om vi måste. Om det går att genomföra så kommer det att göra oss glada. Om det inte går så förbereder vi oss på plan B, då vi också är intresserade av Marek Hamsik, säger han enligt CNN Türk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.