Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tungt tapp för GFC - stjärnan lämnar

Göteborg FC:s norska landslagsstjärna Andrine Hegerberg lämnar klubben för Birmingham City Ladies.

23-åringen har valt att utnyttja en klausul i sitt kontrakt med Göteborg och avslutar det redan nu.

- Jag är väldigt glad att få ansluta till Birmingham, en storklubb i brittisk damfotboll. Jag har haft tre bra år i Göteborg, men kände att tiden var mogen att ta sig an en ny utmaning, säger Andrine Hegerberg till Birminghams hemsida.

Andrine Hegerberg kom till Göteborg senaste efter spel i tyska Potsdam 2013. Hon stod för sitt sista framträdande i Damallsvenskan med sitt inhopp mot Eskilstuna i helgen. I år har hon gjort två mål på åtta matcher. 

Birminghams manager David Parker kallar henne för en av "Europas mest lovande spelare" på klubbens hemsida.

Andrine Hegerberg:

- Idén med att föra klubben framåt tilltalade mig väldigt mycket. Jag är extremt imponerad med klubbens ambition att vara en ledande klubb både i inhemska ligan samt att delta på europeisk nivå. Jag är säker på att jag kan bidra mycket till klubbens framtida utveckling, säger hon.

Andrine Hegerberg informerade på egen hand sina lagkamrater i GFC på onsdagskvällen om flytten.

GFC:s sportchef Lasse Svensson säger till den allsvenska klubbens hemsida att han är nöjd med överenskommelsen med Birminghan och önskar henne lycka till i sin nya klubb.

– Andrine har varit en viktig spelare för oss under nästan fyra år. Att hon nu väljer att lämna för nya utmaningar är inte alls märkligt och att det skulle kunna bli så har vi känt till och varit förberedda för under hela året. Det är absolut inga hard feelings från oss när hon nu väljer att spela i England, säger han Lasse Svensson.