Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tunga skadebeskedet: Stjärnan missar flera matcher

Öis trupp är ordentligt skadehärjad inför mötet med Degerfors. William Atashkadeh är en av spelarna som missar matchen – och det lär dröja innan det blir aktuellt med en comeback för stjärnan. – Han kommer inte vara en startspelare i augusti, säger tränare Marcus Lantz.

Det är en till viss del sargad Öis-trupp som reser till Värmland för att ta sig an bortamötet med Degerfors på Stora Valla i kväll. Även om nyförvärven Petter Björlund, Albin Skoglund och Hakeem Araba har breddat truppen en aning får tränare Marcus Lantz klara sig utan viktiga spelare som William Atashkadeh och Martin Mutumba, som båda är fortsatt skadade.

– Martin har problem med sin hälsena, och går på rehab nu. Det blir ofta så när man har haft en korsbandsskada att det kommer till annan skit, men han kämpar på och tränar så in i bomben. Det får man verkligen ge honom, han vill så mycket så det är nästan så att man får bromsa honom lite ibland. Han är borta i två veckor till, som det ser ut just nu.

Han fortsätter:  

– När det gäller William är hans status lite oviss, men vi hoppas kunna öka träningen lite nästa vecka. Han har haft en blödning i vaden, och har ju varit borta i sex-sju veckor, så det säger sig själv att han inte kommer vara en startspelare i augusti. Har han tur kan han göra ett inhopp innan månaden är slut, men det är inget vi räknar med.

Samma trupp som senast

Även Kristoffer Björk, Tommie Veljovic, Fredrik Björck, Andreas Berntsson och Jens Cajuste missar Degerfors-matchen. 

– Fredrik och Andreas är inte med mer i år. Kristoffer hoppas vi ha med snart igen och Tommie är på väg tillbaka efter sina problem, som senast har varit en överbelastning i låret. Förhoppningvis är han tillbaka nästa vecka. Jens går på penicillin, så det är en säkerhetsåtgärd att han inte är med nu. 

"Fönstret över för vår del" 

Avbräcken gör att Lantz har samma lag som senast till sitt förfogande. Och det är med den befintliga truppen som klubben tänker ta sig an höstsäsongen. Några fler nyförvärv är inte att vänta. 

– Om det inte händer något radikalt kommer vi ha den truppen vi har nu. Detta fönstret är över för vår del, vi kikar redan nu på 2018 för att bli ännu starkare. Detta året ska vi se till att etablera oss ännu mer, sedan 2018 och 2019 ska Öis vara uppe och fajtas i den absoluta toppen. 

Ni har fortsatt ett par nyckelspelare med utgående kontrakt, Andreas Östling och Johan Hammar exempelvis, något nytt att berätta om hur läget ligger där? 

– Nej, de har ju bestämt sig för att avvakta. Samtidigt vet ju deras rådgivare och spelarna om att vi inte bara sitter och väntar. Det finns spelare på väg in på deras positioner inför 2018. Det är ge och ta. Vi sitter inte med armarna i kors och inte gör något.