Giorgi Kharaishvili.
Giorgi Kharaishvili. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tunga beskedet om Giorgi Kharaishvili: ”Kan dröja någon vecka innan han är tillbaka”

En hackande offensiv mot IF Elfsborg. Sedan ett tungt besked. Enligt tränaren Poya Asbaghi kan det dröja ytterligare ”någon vecka” innan Giorgi Kharaishvili är tillbaka.

ANNONS
|

IFK Göteborg hoppades, i alla fall utåt sett, på att Giorgi Kharaishvili skulle kunna spela den allsvenska premiären mot IF Elfsborg.

LÄS MER:Trampade motståndare i ryggen när Blåvitt premiärföll

När det kom till kritan var yttern dock inte nära spel.

– I dag var det ingen tvekan om att han inte var där vi vill att han ska vara. Sedan får vi se vad som händer under nästa vecka, berättar tränaren Poya Asbaghi.

Vad tror du om spel mot Varbergs BoIS?

Det är IFK Göteborgs nästa match, på torsdag.

– Jag tror att det kanske kan dröja någon vecka innan han är tillbaka

Någon vecka till och med?

ANNONS

– Det handlar om att vi inte vill chansa med honom i det här läget, det är många matcher som kommer. Det gäller att få tillbaka honom på rätt sätt. Hade det varit sista matchen för året som kommer nu på torsdag då hade han kanske kunnat vara där, men vi måste vara smartare än så.

Giorgi Kharaishvili brottas med en överbelastning, var vill IFK Göteborg inte säga.

LÄS MER:August Erlingmark utvisad – klev på motståndaren

Vad gäller André Calisir, som klev av mötet med IF Elfsborg, så handlade det om kramp. Det ska inte vara något allvarligt.

– Det tror jag inte. Det började krampa till så det var mer av säkerhet. Jag pratade med fysteamet och de tyckte att det var smartast att gå av, säger han.

– Det ska inte vara några problem inför nästa match. Det är bara ladda om och få i sig mycket vätska. Man såg att det var fler som hade samma problem. Det var varmt.

IFK Göteborgs mötet med Elfsborg slutade med förlust, 1–0.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS