Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tung start för Lagerbäck i EM-uppladdningen

Lars Lagerbäcks Island laddade upp inför Frankrike med att möta Norge i Oslo - men Sveriges förre förbundskapten fick tyngsta möjliga start. Norge tog ledningen redan efter 40 sekunder.

Island överraskande hela Fotbollseuropa genom att ta sig vinnande ur en grupp med bland annat Turkiet, Tjeckien och Nederländerna i kvalet till EM.

Under onsdagskvällen mötte de Norge i Oslo i en träningsmatch för att värma upp inför mästerskapet. Men Lars Lagerbäck och hans lag fick tyngsta möjliga start på EM-uppladdningen. 

Redan efter 40 sekunder gjorde Stefan Johansen, till vardags Mikael Lustigs lagkamrat i Celtic, 1-0 till norrmännen. 

IFK Göteborg har två representanter på Ullevål - Hjörtur Hermannsson på Islands bänk och Haitam Aleesami som startar som vänsterback för Norge. Dessutom finns de tidigare Blåvitt-spelarna Ragnar Sigurdsson och Elmar Bjarnason med i Islands lag. 

I slutet av första halvleken kvitterade Island till 1-1 genom Sverrir Ingasson, som nickade in ett inlägg. Men det dröjde inte länge innan norrmännen åter var i ledning. 

Pål Andre Helland satte med fyra minuter kvar av första halvleken 2-1 bakom Islands målvakt Ögmundur Kristinsson från Hammarby. 

Norrmännen skapade ännu större bekymmersveck i Lagerbäcks panna när Alexander Sörloth uttökade till 3-1 i andra halvlek. EM-ångesten dämpades sedan något när öns storstjärna Gylfi Sigurdsson reducerade på straff. Det blev också slutresultatet. En långt ifrån optimal uppladdning för Island och Lars Lagerbäck.