Tung seger för Öis – rycker ifrån rivalerna

|

Det var ingen vidare Erik Hamrén-effekt på den första halvleken för Öis. Efter första halvleken hade laget lyckats med att träffa målet noll gånger. Närmast var William Atashkadeh men hans avslut gick via försvarare och ut till hörna.

Bästa chansen fick istället Trelleborg. Danny Ervik slog en vansinnig passning rätt in i banan där Marcus Pode kunde snappa upp bollen.

Pode tvingade Stojan Lukic till en finfin räddning nere vid ena stolpen. Närmare än så kom inget av lagen under den första halvleken.

En halvlek som annars blir mest ihågkommen för när Albin Skoglund ramlade ut över sidlinjen och var nära att träffa Trelleborgs-tränaren, Patrick Winqvist. Skoglund ”missade” Winqvist som dock ändå blev fly förbannad och fick lugnas ned av fjärdedomaren.

Sören Börjesson tvingades till ett byte redan i paus. Då fick Hannes Sahlin kliva av och ersattes av Tommie Veljovic.

Öis skulle ta ledningen och gjorde det genom Häcken-lånet Albin Skoglund som klippte till och fick se bollen borra sig in i bortre krysset bakom Marko Johansson.

Skoglunds fullträff är hans andra i Öis-tröjan och andra i rad då han slog till även senast mot Falkenberg – även då med ett drömmål.

Kort därefter var Hakeem Araba nära att även han drömmåla för Öis. Men Marko Johansson lyckades rädda Arabas jätteskott från distans.

Istället kunde William Atashkadeh göra 2–0 för Öis när han fick bollen i straffområdet och var iskall när han placerade in bollen.

Några fler mål än det blev det inte på Gamla Ullevi.

Efter segern klättrar Öis i tabellen och är nu nia i Superettan – tre poäng före Gais i kampen om bäst av lagen från Göteborg.