Tung kväll för CL-svenskarna

Ingen Zlatan Ibrahimovic - men elva svenskar finns med i årets Champions League-turnering. Flera av dem var i farten när den andra omgången av gruppspelet spelades. Oscar Wendt och Mikael Lustig fick på olika håll uppleva svängiga tillställningar.

|

Champions League-säsongen har rullat igång på allvar. Och efter tisdagens och onsdagens matcher är den andra omgången av gruppspelet avklarat. För svensk del blev omgången en framgångsrik runda för några - medan andra hade det tyngre.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach

Spelade 90 minuter för Borussia Mönchengladbach när tyskarna höll på att stå för en superskräll hemma mot FC Barcelona. Men under avslutningen på matchen stod spanjorerna för en stark vändning och kunde till slut få med sig alla tre poäng hem till Katalonien. Wendt gjorde, precis som flera andra i Mönchengladbach, en stark insats. Tappade dock Arda Turan på Barcas 1-1-mål.

Mikael Lustig, Celtic

Fick vara med om en helt galen tillställning när Celtic hemma i Glasgow inte mindre än tre gånger tog ledningen mot Manchester City. Pep Guardiolas manskap skulle dock komma tillbaka tre gånger om och matchen slutade 3-3. Lustig spelade hela matchen.

Alexander Fransson, Basel

Med i Basels startelva. Fick se sitt lag åka på däng mot Arsenal på Emirates Stadium efter två tidiga mål av Theo Walcott. Mittfältaren krigade och kämpade och fick spela hela matchen.

Viktor Nilsson Lindelöf, Benfica

Benfica hade en blytung afton i Neapel när det portugisiska storlaget åkte på en storförlust mot Napoli. Nilsson Lindelöf tog en plats i mittlåset och gjorde 90 minuter. Men fyra mål i baken kan mittbacken inte vara nöjd med.

Robin Olsen, FC Köpenhamn

Imponerade för Sverige i kvalmatchen mot Nederländerna och i FC Köpenhamn är han inte sämre. Given förstemålvakt hos danskarna och fick hålla nollan när FCK vann över Club Brügge med imponerande 4-0.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn

Spelade 90 minuter för FCK mot Porto på bortaplan i första gruppspelsmatchen och i storsegern mot Club Brügge på hemmaplan tog han som vanligt hand om vänsterbacksplatsen. Är gjuten i Ståle Solbackens startelva och stod för en lysande insats mot belgarna.

Erik Johansson, FC Köpenhamn

Precis som Augustinsson och Olsen fanns han med i FCK:s startelva mot Brügge. Spelade 90 minuter och stod för en stabil insats tillsammans med Mathias Jörgensen i mittförsvaret.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn

Sitter fast på bänken. Fanns med i matchtruppen mot Brügge men fick ingen speltid.

Per Nilsson, FC Köpenhamn

Har liksom Antonsson tufft att få speltid. Nilsson har tappat mark i hierarkin och räknas som fjärde mittback i dagens FCK. Utanför truppen mot Brügge.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva

Fortsätter att vara en viktig kugge på CSKA:s mittfält. Wernbloom är nästan alltid på plan när ryssarna spelar match. Slet och rev i 90 minuter i hemmamötet med Spurs - men fick se sitt lag förlora med 0-1.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva

Mot Leverkusen i första gruppspelsmatchen fick anfallaren hoppa in med 17 minuter kvar. I tisdagens möte med Tottenham fanns han med i truppen - men fick se hela matchen från sin plats på bänken.