Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tung förlust för IFK Göteborg mot Kalmar

Vajebah Sakor var i händelsernas centrum när IFK Göteborg mötte Kalmar FF på bortaplan. Mittfältaren orsakade först en straff och blev sedan målskytt när Blåvitt föll med 2-1.
– Vi gör en bra match. Vi försvarar oss bra och kommer till chanser. Det är surt att förlora matchen, säger Vajebah Sakor.

IFK Göteborg hade rest till Kalmar för att möta ett hemmalag med tre raka förluster bakom sig. Att hemmalaget var formsvagt syntes det inte mycket av i inledningen av matchen utan Kalmar var det spelförande laget och IFK Göteborg fick försvara sig - men man försvarade sig bra.

Efter en mållös första halvlek, där både Rasmus Elm och Giorgij Charaisjvili träffade virket, kunde Kalmar ta ledningen fem minuter in i den andra halvleken. Romario gick omkull efter en närkamp med Vajebah Sakor och domare Kristoffer Karlsson tvekade inte utan pekade på straffpunkten.

LÄS MER: Så bra var Blåvitt-spelarna i förlusten mot Kalmar

1-0 till Kalmar på en straff som, enligt Sakor, aldrig borde ha dömts.

– Det är hopplöst. Han springer in i mig. Vad ska jag göra? Det är inte mitt fel att jag är snabbare och starkare än vad han är. Det är fjärde straffen vi får emot oss på tre matcher, självklart är det frustrerande.

LÄS MER: "Helt jälva fullständigt horribelt"

Sakor fortsätter:

– Domaren säger till mig att han gjorde fel, men då är det ju för sent. Det hjälper oss inte. Det som händer är att han har pipan i munnen redan när spelaren går ner och tänker inte efter en enda sekund utan han bara blåser.

"Gjort är gjort"

Sakor skulle dock få sin revansch - och det snabbt. Bara åtta minuter efter Kalmars ledningsmål nickade mittfältaren in kvitteringsmålet för Blåvitt på en fin hörna av Giorgij Charaisjvili.

– Det är fin tajming och hörnan är jävligt bra slagen. Jag får den rätt på pannan.

Kalmar skulle dock få sista ordet. Inhopparen Erton Fejzullahu avgjorde med 20 minuter kvar.

– Vi gör en bra match. Vi försvarar oss bra och kommer till chanser. Det är surt att förlora matchen.

– Vi får en straff mot oss som inte är straff. Det förstör matchen för oss. Det är flera situationer där vi borde fått straff, men då blåser domaren inte.

Förlusten innebar att IFK Göteborg missade chansen att klättra några platser i tabellen.

– Gjort är gjort. Vi ska hem och ha en bra träningsvecka och fokusera på nästa match.

Blåvitt försökte och Poya Asbaghi skickade in både Tobias Hysén och Patrik Karlsson Lagemyr, men någon kvittering kom aldrig trots att en del chanser skapades.

Så startade IFK Göteborg:

Dahlin – Starfelt, Boo Wiklander, Nordström – Salomonsson, Sakor, Calisir, Wernersson – Affane, Omarsson, Charaisjvili

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.