Hosam Aiesh kan missa derbyt mot BK Häcken.
Hosam Aiesh kan missa derbyt mot BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tung Blåvitt-trio kan missa derbyt

Det råder skadekris i IFK Göteborg. Nzuzi Toko kommer missa derbyt mot Häcken. Robin Söder, Hosam Aiesh och Lasse Vibe riskerar att göra det.
– Skulle det vara match idag har jag svårt att se någon av dem spela, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi.

ANNONS
|

IFK Göteborg vann derbyt mot BK Häcken i våras efter ett avgörande från Robin Söder, men det är högst oklart om den historien kan upprepa sig på Gamla Ullevi imorgon.

Robin Söder är nämligen en av Blåvitts tre spelare som riskerar att missa derbyt. Övriga två är Hosam Aiesh och Lasse Vibe.

Dessutom är André Calisir avstängd och Nzuzi Toko borta på grund av en svullen fot.

– Vi har den tunnaste truppen just nu och det är ingen hemlighet. Samtidigt har vi tre matcher på en vecka och det är klart att vi har många spelare som hade behövt vila som kommer behöva spela matchen imorgon, säger tränaren Poya Asbaghi.

ANNONS

Söder fick en smäll mot AIK senast och behövde sys, därav frågetecknet kring honom. Han tränade inte med laget under lördagen.

Aiesh fanns med ute på Kamratgårdens hybridgräs, men klev av innan träningen var över på grund av en mindre känning i baksida lår.

– Känner han likadant i morgon spelar han inte, säger Poya Asbaghi.

"Vi måste jämföra spelarna med varandra"

Vibe? Han är sliten efter mycket matchande och tränade, precis som Söder och Toko, inte under lördagen.

– Han spelade 90 minuter mot Sirius och sedan fick han kliva in för Robin redan efter en halvlek mot AIK. Där hade vi hoppats kunna vila honom lite mer. Nu har han redan spelat 135 minuter den här veckan, säger Poya Asbaghi och tillägger:

– Det kommer aldrig finnas ett scenario där alla kan spela. Kan någon av dem starta så är det bra, säger Asbaghi.

Är det någon av dem som är helt utesluten?

– Ingen är helt utesluten, men vi måste jämföra spelarna med varandra och se vem som är mest fräsch. Är man inte helt fräsch kanske man måste spela ändå för att man är mer fräsch än de andra.

Det låter inte så hälsosamt?

– Skulle det finnas någon risk för en längre skada så spelar de inte.

ANNONS

Sena tester och beslut är att vänta kring Söder, Aiesh och Vibe.

Hur ser du på att det är så många frågetecken, Asbaghi?

– Det kommer alltid öppna upp dörren för andra. Vi har haft många som hela året har tagit chansen. Därför är man spänd på att se vem som eventuellt kan göra det i morgon.

Fakta: IFK Göteborgs matchtrupp

Giannis Anestis, Tom Amos, Emil Holm, Kristopher Da Graca, Adil Titi, Edvin Dahlqvist, Viktor Wernersson, August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Sebastian Eriksson, Tobias Sana, Hosam Aiesh, Tim Van Assema, Lasse Vibe, Robin Söder, Sargon Abraham, Noah Alexandersson, Giorgi Kharaishvili

ANNONS