Tung avslutning för Blåvitt

IFK Göteborg ville få en bra avslutning på säsongen – för att kunna gå in i nästa med en ”skön känsla”. Efter att blivit utspelat mot Norrköping och förlorat med 1–3 är nog den där känslan snarare hemsk!

|

Det började så bra. Inte spelmässigt, för Norrköping tog tag i den här matchen direkt, men i tionde minuten fick IFK Göteborg en hörna som hittade Mattias Bjärsmyrs kalufs. Och han hittade Lawson Sabah som kunde stöta in 1-0, hans första IFK-mål i allsvenskan.

1–1-målet kom efter prick halva halvleken. Sebastian Andersson, som jagade skytteligatiteln, var sist på bollen.

Ska man hitta någon ljusglimt, så var det under återstoden av halvleken. IFK Göteborg försökte, utjämnade spelet lite, Tobias Hysén sköt över, Elias Omarsson hade något halvläge.

– De har alldeles för mycket boll. Vi måste rätta till det. Vi kommer inte åt dem riktigt, sa Tobias Hysén till C More i pausen, och just då var han kanske lite kritisk i överkant – ty det skulle bli så mycket värre.

För vad hände efter sidbytet? Jo, Norrköping fick ännu mer boll och IFK Göteborg kom inte alls åt hemmaspelarna under den kvarvarande 45-minutaren.

Sebastian Andersson och Niklas Bärkroth gjorde varsitt mål. Sebastian Andersson kunde ha gjort tre till. Kalle Holmberg missade ett jätteläge. Det kunde blivit ungefär som på Bravida Arena, en jätteutklassning, men Norrköpings spelare var för slarviga i det sista momentet och IFK Göteborg hade turen på sin sida denna råkalla novembereftermiddag på Östgötaporten.

Hjalmar Jonsson fick därmed ett tråkigt avsked, han missade grovt vid markeringen vid 1–1-målet och var allmänt riktigt rostig. Men det där sistnämnda var han långtifrån ensam om.