Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tung återkomst för Lukic: "Bedrövligt"

Stojan Lukic var tillbaka i Halmstad – och tvingades släppa fyra bollar förbi sig när allsvenska Halmstads BK slog målvaktens nya lag Örgryte med 4–0 (1–0) i Svenska cupen.

HBK toppar därmed gruppen på fyra poäng inför avslutningen borta mot Norrköping nästa helg.

– Det blir väldigt spännande. Det känns som att vi har ganska goda möjligheter. Norrköping har inte haft så bra resultat, säger tvåmålsskytten Alexander Ruud Tveter.

Örgryte är sist på en poäng och kan inte längre gå vidare.

Halmstads seger var rättvis och stabil mot skadedrabbade Öis, nia i Superettan i fjol.

Dansken Marcus Mathisen sköt 1–0 för Halmstad efter 26 minuter i första halvlek.

I andra tryckte Alexander Ruud Tveter in 2–0 sedan Lukic lämnat retur på Sead Haksabanovics skott.

Ruud Tveter gjorde även 3–0 (77) innan Fredrik Olsson satte 4–0 (80).

– Det var en bra match. Vi lite tillbaka där vi var före Vänersborgsmatchen, var tajta och väldigt kompakta och skapade en del chanser framåt, säger norrmannen.

Han var HBK:s främste målskytt i Superettan i fjol, men satte nu sina två första mål under 2017.

– Det var skönt att göra mål igen. Första var ett skott från Sead som Stojan släpper retur på som jag bara petar in. Vid det andra försökte jag spela till Olsson i djupet, men så blir passningen blockerade, jag får tillbaka bollen och skjuter med högran i bortre hörnet.

Stojan Lukic säger:

– Det är nog det sämsta jag har sett oss. Jag har inte varit i klubben länge, men det här var bedrövligt. Vi saknade visserligen ett par tunga pjäser, men så här får det inte se ut. Vi får nog alla titta oss i spegeln och rannsaka oss själva.

Vad är du mest missnöjd med?

– Vi kommer ut med lite för stor respekt och sedan vågar vi inte spela vårt eget spel. Det blir lite bättre i början av andra halvlek, men sedan rinner det i väg.

Och för din egen del?

– Det är aldrig roligt. Jag slipper en ganska billig retur som Tveter petar in. Annars kan jag inte göra så mycket på de andra målen.