Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tumult i kvaldramat: "Skiter i om jag hade fått rött"

Det blev tumult mellan flera spelare i slutsekunderna av kvaldramat mellan Öis och Mjällby. Johan Elmander var en av flera som hamnade mitt i kaoset. – De tycker säkert jag är den dummaste person i världen nu, men det är inget att bry sig om, säger han.

Känslorna svallade, av förklarliga skäl, både i Öis- och Mjällby-lägret när lagen drabbade samman i den avgörande kvalmatchen på Gamla Ullevi. En av aktörerna som var allra hetast var Johan Elmander. 36-åringen kunde inte spela matchen på grund av skada, men han fanns ändå med på bänken under hela matchen där han stöttade sina lagkompisar och levde sig in i händelserna på plan. 

– Det var nervöst. Och framför allt när vi började tro riktigt ordentligt på det igen i andra halvlek, då blir man mer involverad. Då blir man lite på gränsen, haha. 

LÄS ÄVEN: De var bäst och sämst: "Slätstruket" 

Flera gånger hamnade Elmander i heta diskussioner med ledare på Mjällby-bänken. Men det var i slutminuterna som det hettade till riktigt ordentligt. Gästerna tyckte att Öisarna firade osportsligt och i Örgryte-lägret var det ilsket då man tyckte att bortalaget visade dåligt beteende på plan. 

Det var heta känslor, inte minst på dig?

– Jo, men de gör samma sak. I slutet, när de bara är ute efter att skada vår spelare i en luftduell, det är inte okej. Då bestämmer jag mig för att gå in och markera. Jag skiter i om jag hade fått ett rött där. Sedan kommer deras ledare och skriker massa saker till mig, då kan jag skrika saker tillbaka. 

Flera Mjällby-spelare var upprörda över Elmanders beteende, som dock inte tog så allvarligt på känslokaoset. 

– Det behöver man inte göra. Det hade säkert varit likadant i det andra lägret om de hade vunnit. De tycker säkert jag är den dummaste som finns i hela världen, men det är sådant som händer. 

LÄS ÄVEN: Matchhjältarna efter segern: "Kommer aldrig glömma den här matchen"

Och precis som hos övriga i Öis-laget var det stor glädje hos Elmander efter dramatiken. 

– Det finns inga ord, det är en så jävla bra avslutning av oss. Som vi lyfter oss i slutet. Hela laget ska ha en en jävla eloge, alla kämpade in till sista blodsdroppe.