Tufft program för Häcken: "Inga motivationsproblem"

ANNONS
|

I kväll avslutar BK Häcken allsvenskans åttonde omgång och inleder samtidigt en matchintensiv period, tre inom loppet av en vecka – Gefle (hemma), Helsingborg (borta) och Norrköping (hemma).

–Motivationsmässigt är det inga problem alls. Det viktigaste är att ha så många spelare som möjligt att välja mellan och det har vi, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson som tror så här om kvällens match mot Gefle på Rambergsvallen:

–Ett svårspelat lag med ett lågt och zoninriktat försvar. I anfall är laget vasst och tungt, och bra på fasta situationer.

Hur bemöter man ett sådant motstånd?

–Vi måste ha bra rörelse och tempo i allt vi gör och vi måste variera vårt spel. Återerövringsfasen blir viktig. Förlorar vi bollen vill vi ha den tillbaka snabbt och högt.

ANNONS

Vid seger tar Hisingslaget ett skutt upp i tabellen och har häng på ledande seriesuveränen Elfsborg – något Peter Gerhardsson förstås är medveten om.

–Men det är inget jag går runt och funderar på. Det enda vi kan påverka är nästa match och det fokuserar vi på. Poäng hit och dit och vad det får för konsekvenser får andra spekulera i.

ANNONS