Albin Ekdahl, Pontus Jansson, Martin Olsson, Andreas Granqvist, Isaac Kiese Thelin, Emil Krafth, Gustav Svensson och Filip Helander.
Albin Ekdahl, Pontus Jansson, Martin Olsson, Andreas Granqvist, Isaac Kiese Thelin, Emil Krafth, Gustav Svensson och Filip Helander. Bild: PETTER ARVIDSON

Tuff konkurrens i landslaget för många av spelarna

Det är ett ovisst läge för flera av spelarna i landslaget. Kommer det bli någon speltid eller inte? Men Albin Ekdal känner sig säker på sin plats.
– När jag varit skadefri så har jag spelat, säger han.

ANNONS
|

Frånsett ett fåtal spelare i det svenska landslaget är det en stenhård konkurrens bland spelarna. En som spelar på den position där det kanske är mest öppet bland platserna är mittfältaren Albin Ekdal.

– När jag har varit skadefri har jag spelat från start hela tiden. Är man en startspelare och har stort förtroende så är man en ledare på något sätt, säger han.

LÄS MER:GP rankar – här är positionerna där konkurrensen är som tuffast

Hur mår kroppen?

– Som fotbollsspelare och för mig i synnerhet finns det alltid småproblem som dyker upp. Jag hoppas att det håller sig på en rimlig nivå nu och att man kan hitta en fin form.

ANNONS

Vad är viktigast, att spela in en startelva tidigt eller ge spelare utan speltid speltid?

– Både och. Jag tror att det är viktigt att spela in den elva som är tänkt att starta. Hitta ett ännu bättre samarbete mellan spelare. Samtidigt är det också viktigt att de flesta i truppen får speltid så att de är beredda att hoppa in om det blir skador, så att alla är på tå när det väl gäller, säger Albin Ekdal.

LÄS MER:"I min bok var Wettergren bäst på plan"

För Filip Helander är chanserna till speltid små. Detta då han konkurrerar med givna mittbackslåset, Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf samt har Pontus Jansson före sig i hierarkin.

Hur hanterar man den sitsen?

– Det är att vara positiv, att försöka göra sig så förberedd som möjligt att spela, när väl chansen kommer. Men sedan att vara en bra motståndare i träning, i taktiska träningar, att göra det som vi skall göra. Om vi till exempel inför en match mot Sydkorea försöker man spela som Sydkorea. Så tror jag att en bra truppspelare är.

Hur spelar man som Sydkorea?

– Ingen aning. Jag vet inte. Det kommer vi ta när det närmar sig.

Hur går det för Sverige?

ANNONS

– Jag tror att det kommer gå väldigt bra. Första steget är att ta sig vidare från gruppen.

Och sedan?

– Sedan tar vi en match i taget. Och så vinner vi den, sedan går vi vidare. Alltså, jag vill vinna. Det finns ingen anledningen att säga att vi skall komma till kvartsfinal och sedan är det bra. Utan jag vill alltid vinna.

Martin Olsson är alltid positiv och har nära till ett leende. Detta trots att han vet att Ludwig Augustinsson kommer att vara Janne Anderssons förstaval när VM drar igång med premiären mot Sydkorea.

– Mentalt måste man vara redo. Man måste ändå vara lugn på ett sätt. Man får inte stressa och bara bara fokusera på att spela bra individuellt. Och hjälpa laget också, säger han.

ANNONS