Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Trots usla planen: "Bättre än konstgräs"

70 upprivna tuvor. Eller 80. Funktionärerna på Studenternas IP fick jobba stenhårt i pausen med att fixa planen. – Men vadå? Det var ju gräs. Hellre dåligt naturgräs än en riktigt bra konstgräsplan, säger Emil Salomonsson.

I början var det nästan komiskt. Snedstudsarna var så många och löjeväckande på Studenternas, att spelarna såg ut som nybörjare innan de riktigt hade kommit underfund med det nyckfulla underlaget.

– Ja, i början såg det verkligen inte bra ut, men jag tyckte nästan att gräsmattan blev bättre. Sen tror jag nästan att den såg sämre ut än vad den faktiskt var, säger Mikael Boman.

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson:

– Det var en så kallad vårplan. Och då gäller det att göra saker som man kan göra på en vårplan. Detta är en del av allsvenskan och jag spelar hellre på en sådan här plan än på konstgräs.

Blåvitt-spelarna är eniga.

– Den här planen var väl inte den bästa, men det är bättre än konstgräs i alla fall. Sedan kanske vi har lite mer rutin än Sirius på sådant här. Vi försökte anpassa vårt spel lite efter hur den hoppiga planen, det var därför vi hade ett kanske mer utpräglat omställningsspel än vad som var tänkt, säger Tobias Hysén.

I framförallt C-mores tv-sändning från matchen upprepades hur det ojämna underlaget skulle ha gynnat IFK Göteborg – och ha missgynnat kortpassningsspelande Sirius. Uppsalalagets assisterande tränare Thomas Lagerlöf:

– Det är ju lika för bägge lagen, men det är helt klart att spelet påverkades av planen. Gräs eller konstgräs, jag bryr mig inte så mycket, utan jag tycker att fotboll ska spelas på ett bra underlag.