Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Öhman och hans Utsikten
Andreas Öhman och hans Utsikten "startar om" efter den senaste tidens turbulens. Bild: NICKLAS ELMRIN

Trots turbulensen – Utsiktens spelare har fullt fokus på fotboll

Det har varit en turbulent vinter i Utsikten med trubbel i ledningen och en tilltagande pandemi. Trots det har spelarna fokus inställt på fotbollen inför träningsmatchen mot Häcken.
– Man får vara professionell i det här läget, säger försvararen Alexander Angelin.

Det har varit en turbulent vinter i Utsiktens BK. Den utlovade storsatsningen där Benjamin von Jahf och hans bemanningsföretag EHRAB Gruppen gick in som storsponsor kom av sig. Tränaren Stefan Rehn var först med att lämna klubben och tidigare i mars gjorde sportchefen Martin Viggeborn samma sak.

Nu har även Benjamin von Jahf hoppat av samarbetet efter bara tre månader då han hävdade för GP att han blivit motarbetad och lurad.

LÄS MER: Från Big Brother till Utsiktens BK – en förunderlig resa

LÄS MER: Storsponsorn lämnar Utsikten: "De har lurat mig"

"En omställning"

Mitt i allt kaos kring Utsiktens ledning har coronaviruset fortsatt sprida sig i världen. Det har bland annat fått sportsliga konsekvenser i form av att seriestarten skjuts fram till maj-juni.

– Det blir lite som en nystart nu när säsongen skjuts fram, säger Utsiktens försvarare Alexander Angelin, som värvades från Gais tillsammans med Karl Bohm i december.

Det är fortfarande en osäker tid och det kommer nya förutsättningar hela tiden. Klart är i alla fall att det blir en betydligt längre försäsong än vad som var inplanerat för Utsiktens del.

– Det blir en omställning. Vi vet ju inte när serien drar igång och om det blir enkelserier eller dubbelserier, säger Utsiktens mittfältare Andreas Öhman.

Fullt fokus

På lördag väntar träningsmatch mot BK Häcken på Bravida Arena, en match som GP sänder live. Det blir en värdemätare för Utsikten mot allsvenskt motstånd. Och för spelarnas del är det fullt fokus på vad de ska göra, trots turbulensen runtom.

– Vi har bara fått fokusera på fotbollen och på att göra vårt jobb. Man får vara professionell, säger Alexander Angelin.

Just Angelin missar matchen mot Häcken på grund av feber och han har inte tränat sedan i tisdags. Annars berättar lagkamraten Andreas Öhman om hur rutinerna förändrats för att förhindra coronavirusets spridning.

– Vi har sanerat hela klubbstugan och vi skakar inte hand och så, säger han.

Förutom Alexander Angelin kommer även Karl Bohm att missa matchen på grund av ryggont. Enligt uppgifter från honom själv är det mer av försiktighet och inget allvarligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.