Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Trots tunga förlusten – Gais-tränaren stolt över sitt lag

Gais var aldrig nära att rubba BK Häcken. Stefan Jacobsson tycker ändå att hans spelare förtjänar stort beröm.
– Jag är jävligt stolt över våra killar, säger tränaren.

0–3 och en resultatmässigt deppig tävlingspremiär. Men Gais tränare, Stefan Jacobsson, hade trots storförlusten svårt att klandra sina spelare för insatsen mot de regerande cupmästarna.

– Det är bara att gratulera herr Alm och Häcken. Vi kan bara konstatera att det är ett väldigt, väldigt bra lag. De gör, som jag ser det, en riktigt bra match. Men jag är jävligt stolt över våra killar. Vi jobbade oss igenom de här 92 minuterna på ett jättebra sätt och gjorde, enligt mig, precis allt vi kunde i den här matchen.

– Häcken var oss helt enkelt för övermäktiga i dag, tillägger han.

Om han var nöjd över kämpainsatsen och inställning var han inte lika belåten över hur Häckens första mål kom till.

– På så vis blev det en olycklig start för oss, att det kom på en hörna som vi inte kunde städa undan.

"Det var onödigt"

Lagkapten Calle Nyström berömde också laget för kämpaglöd och vilja, men tycker att det tidiga baklängesmålet borde ha kunnat undvikas.

– Synd att de fick ett mål på fast … Deras 2–0-mål är däremot riktigt bra gjort, det är bara att lyfta på hatten. Sedan 3–0-målet ... det var fint gjort av (Ahmed) Yasin, men ändå lite onödigt.

LÄS MER: Gais-spelarna tokhyllar Häcken: "I dag satt man i skolbänken"

Just fasta situationer skapade Häcken flera chanser på. En del av spelet som Gais inte har hunnit arbeta särskilt mycket med. Fokus har legat på att sätta grunderna under Jacobssons första tid som tränare i klubben.

– Nä, det har inte blivit mycket tid där alls. Det är något vi får ta med oss till nästa vecka. Häcken var väldigt bra på fasta. De har fina fötter där, säger Nyström.

När det gäller det offensiva spelet finns det naturligtvis också mycket mer att önska av Gais. Ett mål är facit efter fem matcher 2020.

Berömmer inhopparen

Men både Nyström och Jacobsson kunde glädjas åt detaljer i anfallsspelet efter paus.

– Vi blev lite lugnare då. Det tar vi med oss, även om vi inte lyckades skapa något. Men vi hade sju-åtta nya spelare i det här laget jämfört med i fjol, Jag tror Häcken hade två nya. Det är skillnad. Men det finns mycket vi kan göra för att bli bättre.

LÄS MER: "Flyttades ner – och var bäst på plan"

En positiv injektion offensivt för Gais del var Nikola Ladan som kom in i den 54:e minuten. Mittfältaren som är tillbaka efter långtidsskada vågade ta för sig och fördelade bollen fint periodvis.

Jacobsson berömde Ladan.

– Nikola är en bolltrygg spelare och han är också väldigt verbal och styr och hjälper övriga medspelare. Han gjorde ett jättebra inhopp, berömmer Stefan Jacobsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.