Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Trots succéstarten: Gais står fast – vill ha ny tränare

Patrik Ingelstens första match som huvudtränare i Gais slutade med seger – men klubbens förhoppning är att ha en ny huvudtränare på plats inom en snar framtid. – Just nu är han inte den vi söker, säger klubbchef Erik Bergkvist.

I helgen kom beskedet att Gais huvudtränare Benjamin Westman efter drygt två år på posten tvingas lämna sitt uppdrag i klubben. På måndagskvällen ledde ersättaren, Patrik Ingelsten, som även är sportchef och tidigare assisterande tränare Grönsvart, laget i sin första match som huvudansvarig. Det slutade med seger 1-0 mot Trelleborg hemma på Gamla Ullevi. 

Men trots den lyckade starten finns det ingen öppning för att Ingelsten är tänkt som någon permanent lösning på tränarposten. 

– Han är säkert en potentiell chefstränare för många klubbar i framtiden, så även i Gais, men just nu är han inte den vi söker utan vi letar efter en annan tränare, säger klubbchef Erik Bergkvist som var lättad efter vinsten. 

– Det har varit ganska mycket frustration över att vi inte har fått till det som vi har önskat, därför var det så skönt att se spelarna tillsammans stå upp och ta de här poängen, trots att laget var helt slutkört under avslutningen. 

Hur ser du på den senaste tiden som har varit i Gais, med alla tränarrykten och Benjamins avsked?

– Det är ju inte bra när vi som klubb hamnar i en ovisshet, vilket det blev lite nu. Det smittar av sig på hela organisationen och skapar en osäkerhet. Samtidigt vill klubben göra ett grundligt jobb i en förändring, så att man kan göra det bra och inte hasta in i något.

Han fortsätter: 

 – Det är bara att gasa på. Det är ett nytt kapitel nu. Vi måste satsa allt på Patrik och backa upp honom som tränare tills vidare. Sedan får framtiden utvisa vad som händer. 

Kan du berätta lite om hur klubbens resonemang har gått i den här frågan, när började ni snegla på en ny tränare?

– Benjamin är en otroligt omtryckt person som har gjort väldigt mycket för Gais. Han är en gaisare. Samtidigt är det här en professionell idrottsklubb vi jobbar i. Det är han, jag och alla andra mycket väl medvetna om. Vi fick inte riktigt ihop det, och får man inte det finns det alltid en risk att man får lämna. Det är ett beslut som har vuxit fram sedan en tid tillbaka.

När en ny huvudtränare kan vara på plats är än så länge oklart. Men den närmaste tiden kommer klubben sondera marknaden för att hitta den mest lämpade personen för uppdraget.

– Det får ta den tid det tar. Nu har vi Patrik här som fick en bra start, det ger oss lite andrum så att vi i lugn och ro kan träffa kandidater.