Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Trots succén - Yasin långt ifrån toppform

Han blev stor matchhjälte i debuten. Nu är Ahmed Yasin ute efter mer speltid mot Sirius för att hitta formen. – Jag behöver lite mer matchminuter för att vara hundra procent, säger nyförvärvet.

Det var en tidsfråga om AIK-lånet Ahmed Yasin skulle hinna bli spelklar till mötet med Jönköpings Södra under måndagen. Bland annat tvingades Yasin flyga fram och tillbaka till Qatar för att fixa med papper. Under måndagsförmiddagen kom beskedet om att Yasin var spelklar till matchen. Yasin firade det med att göra matchens enda mål mot J-södra.

– Det var massa grejer som skulle stämma och som skulle bli klart innan jag ens fick vara med på den matchen. Sen kom jag in och gjorde mål och fick en superbra start i den här klubben. Så det är jag väldigt nöjd över, säger Yasin.

"Kändes bra redan från första träningen"

Yasin som har spelat över 50 matcher för det irakiska landslaget, hann bara träna med sin nya klubb en gång innan debuten. Nu har han tränat med laget under veckan och har fått ett bra mottagande i Hisingen-laget.

– Det känns bra. Det kändes bra redan från första träningen. Grabbarna är väldigt sköna och har tagit hand om mig på ett bra sätt. Sen tar det som sagt lite tid innan man hittar varandra på planen och vet vad de andra är bra på men det finns gott om tid för det.

Yasin gick till AIK från danska AGF Århus inför förra säsongen. Senaste halvåret har han dock spenderat på lån i Muaither SC från Qatar.

– Det var en bra och nyttig tid för mig där. Jag fick exakt det jag var ute efter och det var speltid och självförtroende. Det kändes väldigt bra och jag gjorde också bra ifrån mig där. Så jag är jättenöjd med min tid där.

Hur står sig den qatariska ligan mot allsvenskan?

– Allsvenskan är väl bättre så sätt. Den är mer intensiv och mycket tuffare än vad ligan i Qatar är. Men de har spelare där som är väldigt skickliga och som hade gjort det hur bra som helst i allsvenskan. Så den är bra på sina sätt.

Det var aldrig aktuellt att återvända till AIK?

– Jag gjorde det jag kunde men sen är det tränaren som bestämmer. Jag var inte med i hans planer och samtidigt så är spelsystemet i AIK inget som är optimalt för en yttermittfältare som jag. Det var väl det som hände.

Segern mot Jönköpings Södra gjorde att Häcken klättrade i tabellen och nu har häng på lagen i toppen. När laget nu gästar succénykomlingen Sirius under lördagen, skiljer det bara tre poäng lagen emellan. Yasin hoppas att hans mål i debuten har ökat hans chanser till en plats i startelvan.

– Vi får se. Jag tar en dag i taget och en träning i taget. Visst gjorde jag ett mål i förra matchen som ökar mina chanser men jag tar det sakta. Senaste matchen jag spelade var för över en och en halv månad sen. Så det tar tid. Jag behöver lite mer matchminuter för att vara hundra procent.